Monday , July 22 2024

Poliţiştii vor testa obligatoriu anumiţi participanţi la trafic pentru alcool sau substanţe psihoactive

Poliţiştii vor testa obligatoriu anumiţi participanţi la trafic dacă au consumat alcool sau substanţe psihoactive, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranţei rutiere, aprobată vineri de Guvern.


Prin această ordonanţă, sunt introduse criterii cu privire la stabilirea obligaţiei legale a poliţistului rutier de a solicita anumitor participanţi la trafic testarea în vederea stabilirii consumului de substanţe psihoactive ori a concentraţiei de alcool în aerul expirat, a precizat Executivul.

Criteriile respective vizează situaţia în care sunt observate în vehicul recipiente ce pot conţine băuturi alcoolice şi care prezintă urme de consum sau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi în cazul în care conducătorul vehiculului a săvârşit în mod repetat, în ultimii 3 ani, anumite contravenţii sau infracţiuni în legătură cu consumul de alcool, droguri sau substanţe psihoactive.

Vezi si

Ministerul Agriculturii: Nu există teste rapide care să stabilească corect pesticidele din legume și fructe. Populația e dezinformată

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atrage atenția că nu există niciun fel de teste rapide …