Friday , July 1 2022

Politistii protesteaza la Ministerul de Interne. Replica MAI

Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania, cea mai mare organizatie de profil, protesteaza, miercuri, in fata sediului MAI.
protest politisti

Nemultumirile principale sunt salarizarea politistilor si personalului contractual si subfinantarea MAI.
“Protestul nostru este determinat de atitudinea ineficienta a guvernantilor in ceea ce priveste finantarea ordinii publice, salarizarea personalului din acest domeniu de activitate si protectia adecvata a politistilor, in special a celor din structurile operative, aflati permanent in prim-planul combaterii fenomenelor infractionale care afecteaza societatea romaneasca”, se arata pe pagina de Facebook a FSNPPC.
Intr-un comunicat de presa, MAI informeaza ca a luat act de protest si isi exprima disponibilitatea la dialog.
“In situatia in care reprezentantii sindicali vor prezenta anumite revendicari, MAI le va prelua, urmand ca, dupa analizarea lor, acestea sa fie discutate in cadrul unei intalniri pe care o propunem a avea loc vineri 22 decembrie a.c.”, se arata in comunicatul citat.
Intr-un raspuns publicat pe pagina de Facebook, federatia solicita ca intalnirea sa aiba loc astazi, nu vineri, asa cum a propus MAI.
“M.A.I. ne invita la dialog social…peste doua zile (!???)
In urma informarilor publice ale FSNPPC, referitoare la protestul programat pentru data de azi, 20 decembrie 2017, in fata sediuluii MAI, afllam dintr-un comunicat al institutiei (SIC!) faptul ca organizatia noastra este invitata la dialog social peste doua zile, adica vineri, 22 decembrie a.c.
Pe aceasta cale, comunicam, tot public, ca FSNPPC solicita ca acest dialog sa aibe (sic!) loc chiar astazi, in prezenta conducerii MAI si a unei delegatii formate din minim 10 persoane, selectionate de noi din randul membrilor de sindicat participanti la protest”, se arata pe platforma sociala.
ziare.com

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …