Thursday , July 25 2024

Politiști de frontieră ucraineni, atacați de doi indivizi la Seliatin, în regiunea Cernăuți

Polițiștii de frontieră din vestul Ucrainei au fost nevoiți să se apere împotriva unui atac comis de doi bărbați înarmați, omorând unul dintre atacatori și rănindu-l pe celălalt, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției de Frontieră de Stat, Andrii Demcenko, citat de cotidianul Kyiv Independent.

Atacul ar fi avut loc pe 29 iunie, în jurul orei locale 21.00, în apropiere de Seliatin, în regiunea Cernăuți, aproape de granița cu România.

 Jurnalistul Vitali Glagov a declarat că, potrivit surselor sale, atacatorii erau înarmați cu o macetă și o butelie de gaz.

Polițistul de frontieră si-a folosit arma pentru a-si salva propria viață, a declarat Demcenko. Medicii au fost chemați la fața locului și o anchetă a poliției este în curs de desfășurare.

Ministrul de Interne Ihor Klimenko a declarat într-un interviu recent că zeci de persoane încearcă în fiecare zi să treacă ilegal frontiera Ucrainei către UE.

Pe parcursul aplicării Legii marțiale, bărbaților de vârstă militară le este interzis să părăsească țara, cu câteva excepții. Mulți bărbați încearcă să ajungă în țările vecine în ciuda acestui fapt, în speranța de a evita mobilizarea.

Poliția Română a declarat în luna mai că aproximativ 11.000 de bărbați ucraineni au trecut ilegal frontiera în Romania de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei.

Vezi si

 3 drone rusești au intrat noaptea trecută în România

Forțele ucrainene au distrus 25 de drone rusești de atac din cele 38 lansate peste …