Sunday , March 3 2024

Poliţia Vaslui a constituit "zonă specială de siguranţă" în Siliştea şi Pungeşti

pungesti

Poliţia Vaslui a constituit “zonă specială de siguranţă” în localităţile vasluiene Siliştea şi Pungeşti, în urma incidentelor care au avut loc în ultima perioadă în zona perimetrului deţinut de compania Chevron, numărul forţelor de ordine fiind suplimentat considerabil.
O parte din comuna vasluiană Pungeşti, acolo unde compania Chevron deține un perimetru de 20.000 de metri pătrați în vederea explorării gazelor de şist a fost declarată de Poliție “zonă specială de siguranţă” pentru a preveni producerea unor noi incidente în zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Concret, printr-o dispoziție a şefului Poliției Municipale Vaslui, pe raza localităților Siliştea şi Pungeşti, precum şi pe sectorul de drum judeţean ce leagă cele două sate, a fost suplimentat considerabil numărul forţelor de ordine care patrulează, fiind vorba în special de jandarmi.
“Această dispoziție a fost dată în baza unui ordin al Ministerului Administrației şi Internelor, conform căruia zona specială de siguranţă, cum este denumită oficial, poate fi constituită într-un spaţiu restrâns unde se concentrează un fenomen infracţional, în cazul de faţă violență. După cum s-a putut constata în urma analizei evenimentelor din ultimul timp, în zona pentru care s-a dat dispoziţia există riscul de tulburare gravă a ordinii publice”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX responsabilul mass-media din cadrul Poliției Județene Vaslui, Alina Tonică.
Imediat după producerea evenimentelor de sâmbătă, pe timpul cărora zeci de protestatari au dărâmat aproape în totalitate gardul împrejmuitor al terenului deținut de Chevron, Jandarmeria şi Poliţia au constituit filtre pe drumul județean Vaslui – Gârceni, pe raza localităților Siliştea şi Pungeşti. Practic, orice persoană care trece prin zonă este legitimată şi notată în carneţele de forţele de ordine.
De asemenea, jandarmii nu permit oprirea mașinilor sau a persoanelor care merg pe jos în dreptul perimetrului deţinut de compania Chevron.
Aproape 400 de persoane au declanşat, sâmbătă, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …