Tuesday , March 5 2024

Poliția a dat amenzi de peste 170.000 de lei după protestul AUR de la Parlament

Ministerul Afacerilor Interne a informat, marţi seară, că în urma protestului neautorizat care a avut loc la Palatul Parlamentului au fost aplicate amenzi de peste 170.000 lei, fiind efectuate şi cercetări în legătură cu săvârşirea mai multor infracţiuni – distrugere în cazul a patru autovehicule, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional, transmite Agerpres.

Totodată, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne, pentru clarificarea tuturor aspectelor referitoare la evenimentul în cauză, ministrul Lucian Bode a dispus Corpului de Control al MAI să efectueze, de urgenţă, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acţionat în zonă în timpul protestului.

Potrivit sursei citate, patru autovehicule fac obiectul verificărilor în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de distrugere, iar doi dintre proprietarii maşinilor au depus plângere prealabilă, conform prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, la sediul unei secţii de poliţie din Capitală, a fost dus la audieri un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugere asupra celor patru autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea.

Cel în cauză a fost depistat de jandarmi pe Bulevardul Libertăţii, iar în urma controlului corporal şi al bagajelor asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartuşe filtrante, un briceag multifuncţional, seringi sigilate, precum şi o staţie de emisie-recepţie.

Faţă de acesta se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal – portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În paralel, cu privire la evenimentul de la Palatul Parlamentului sunt cercetate alte două infracţiuni, şi anume tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional.

„Până în prezent, din verificările efectuate, a reieşit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizaţii, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică şi s-au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 şi Legii nr. 61/1991. Activităţile de identificare şi sancţionare a participanţilor continuă”, mai precizează sursa citată.

Vezi si

Senat: Amplasarea radarelor trebuie semnalată șoferilor. Tinerii sub 21 de ani și începătorii nu vor mai putea conduce mașini puternice 

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia …