Sunday , September 25 2022

PNL şi PSD au făcut pace în Ilfov. Gabriela Firea rămâne în PSD

gabi-firea

PNL şi PSD au făcut pace în Ilfov. Gabriela Firea s-a răzgândit în privinţa demisiei din Partidul Social Democrat, informează România TV. Informaţia a fost confirmată de premierul Victor Ponta.
Tensiunile din USL Ilfov au fost analizate marţi în cadrul unei şedinţe la care a participat şi senatoarea Gabriela Firea, după ce aceasta a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că demisionează din PSD.
Marţi, preşedintele PSD, Victor Ponta, cel al PNL, Crin Antonescu, şi vicepremierul Gabriel Oprea au participat la o întâlnire între liderii filialelor de Ilfov ale celor două partide.
“Împreună cu domnul preşedinte Antonescu şi cu domnul Gabriel Oprea la discuţiile dintre colegii noştri de la Ilfov. Fără a vă putea da prea multe detalii cred că vestea bună este că la Ilfov, aşa cum au votat oamenii în 2012, este o majoritate USL funcţională care să aplice programul cu care s-au câştigat alegerile şi pentru a face pentru judeţul Ilfov lucrurile pe care oamenii le aşteaptă de la ei. Sunt convins că de mâine USL va funcţiona”, a declarat Victor Ponta, la România TV.
“Astăzi a fost Ilfov, iar în zilele care urmează vom căuta soluţii pentru celelalte zone unde sunt probleme în teritoriu”, a precizat premierul.
Întrebat dacă PSD va primi una dintre funcţiile de vicepreşedinte în Consiliul Judeţean, aşa cum cerea Gabriela Vrânceanu Firea, Victor Ponta a răspuns: “Peste tot acolo unde sunt majorităţi şi PSD, şi PNL şi partidele din USL au funcţii în conducere. La PNL funcţia de preşedinte este a domnului Petrache, câştigată la vot, iar din cei doi vicepreşedinţi unul va merge la al de centru dreapta, celălalt la psd -unpr. N-a cedat şi n-a dat nimeni ceva, acolo a fost şi o dispută personală destul de accentuată şi rolul de mediator, dar şi de autoritate, şi al domnului Antonescu, şi al meu, a fost suficient ca să se găsească o soluţie de colaborare. Nu trebuie să se iubească, dar trebuie să colaboreze pentru că au o obligaţie faţă de oamenii din Ilfov”.
Gabriela Firea şi-a motivat demisia prin faptul că PSD nu a luat nicio atitudine în cazul colaborării PNL cu PDL în judeţul Ilfov. După ce premierul Victor Ponta a anunţat că nu a aprobat demisia Gabrielei Firea, senatorul social-democrat a declarat că se simte “obligată” să lupte în continuare pentru cei pe care îi reprezintă şi să nu-şi încalce promisiunile făcute la intrarea în politică.
După armistiţiul de marţi, Gabriela Firea va rămâne în PSD, iar Victor Ponta i-a dat un sfat: “Pe de o parte am inteles supararea personala si politica si pe de alta parte in politica o sa mai traiasca multe momente si nu poti sa te dai batut si sa pleci daca vrei sa faci politica, ar fi bine sa ai numai victorii si astisfactii. Gabriela Firea este un om politic bun, pentru PSD este un câştig şi pentru oamenii de acolo”.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …