Wednesday , April 21 2021

PNL o propune pe Alina Gorghiu la şefia Senatului. USR ar putea avea propriul candidat

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, după ce Curtea Constituţională a stabilit că a fost neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Camerei superioare. La rândul său, USR se gândește dacă este oportun să propună un candidat propriu.

„Cu siguranţă, candidatul PNL pentru preşedinţia Senatului, care a fost şi votat în Biroul Politic Naţional, este Alina Gorghiu”, a spus liderul liberal Ludovic Orban într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Victoria.

Alina Gorghiu este în prezent vicepreședinte al Senatului.

Întrebată dacă USR ar susţine-o pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului sau va avea propriul candidat, deputatul USR Cristina Prună a spus: „Trebuie să ne consultăm. Data trecută când Alina Gorghiu a candidat, dacă îmi aduc bine aminte, a beneficiat de susţinerea USR. Evident că şi de data aceasta va trebui să trecem prin acelaşi şir de consultări şi să susţinem persoana care s-ar potrivi cel mai bine acestui rol”.

„Domnul Meleşcanu ar fi trebuit să se abţină încă de acum 30 de ani să mai aibă de-a face cu viaţa publică românească. (…) Evident că vor exista discuţii politice, astfel încât să susţinem un preşedinte al Senatului care să facă cinste acestei instituţii şi să nu mai legiferăm în condiţii de ilegalitate”, a afirmat Cristina Prună.

Ea a mai spus că nu exclude nici ca USR să vină cu propriul candidat pentru această funcţie. „Trebuie să avem discuţii, la Biroul Naţional vom discuta cu siguranţă şi despre acest aspect”, a adăugat Prună.

(sursa: Agerpres)

Vezi si

Doar 27-31% dintre adulții din România, adică 5 milioane de oameni, vor fi vaccinați până la sfârșitul anului 2021 – studiu MedLife

Doar 10-13% din populația României are intenție fermă de a se vaccina în perioada imediat …