Saturday , December 9 2023

PNL nu va vota guvernul Cioloș în Parlament și nici în comisii, la audierea miniștrilor

Parlamentarii liberali vor fi prezenți miercuri în plenul Parlamentului la ședința de învestire a Guvernului Cioloș, însă nu vor vota, a anunțat marți liderul PNL, Florin Cîțu. De asemenea, parlamentarii liberali nu vor vota nici în comisii, la audierea miniștrilor. Cîțu susține că astfel PNL “arată maturitate și deschidere”.

El a făcut acest anunț marți, la finalul unei ședințe cu liderii grupurilor parlamentare ale PNL.

“Le-am cerut colegilor mei decență și profesionalism în timpul audierilor de astăzi (audierile miniștrilor propuși de Dacian Cioloș -n.e.). Decizia PNL a fost luată în BEx – ne vom abține”, a afirmat Cîțu, precizând că liberalii nu vor vota nici în comisii, la audierea miniștrilor.
El a susținut că și-a rugat colegii “să vină cu argumente clare pentru această decizie” și a aflat, “ca o surpriză, așa”, că prin programul de guvernare al USR Apărarea nu ar mai primi 2% din PIB.

Întrebat care este strategia PNL dacă Guvernul Cioloș nu va trece de votul Parlamentului, așa cum se prefigurează, Cîțu a susținut din nou că are mai multe strategii: ”Toate soluţiile sunt pe masă. Vom face tot ce putem pentru români şi pentru PNL. Toate variantele sunt pe masă”.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt audiaţi, marţi, în comisiile parlamentare de specialitate. Votul de învestire va avea loc miercuri, fiind șanse minime ca Guvernul Cioloș să treacă.

Vezi si

TIR-urile așteaptă la intrarea în țară 11 zile la granița cu Ucraina și 5 zile la cea cu Moldova, se plâng transportatorii 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susține că timpii de așteptare la frontierele …