Wednesday , November 30 2022

PNL cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Victor Ponta

ponta-basescu

Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL, a spus astăzi că senatorii liberali au hotărât, cu o majoritate covârşitoare (doar un vot împotrivă şi cinci abţineri), să propună celor două Camere reunite ale Parlamentului o declaraţie prin care să solicite atât demisia preşedintelui Traian Băsescu, cât şi demisia premierului Victor Ponta.
„Senatorii PNL au hotărât, cu un vot împotrivă şi cinci abţineri, două lucruri: vom propune ca Parlamentul să solicite şi demisia domnului prim-ministru Victor Ponta, pentru că din birou de la dânsul, faimosul domn Duicu a procedat la un trafic de influenţă incalificabil şi, al doilea lucru, în situaţia în care majoritatea nu va accepta acest lucru – şi probabil că nu vor accepta -, pentru că ăsta este PSD-ul, să votăm, totuşi, o declaraţie în care Parlamentul cere preşedintelui Traian Băsescu să îşi dea demisia. Este important fapul că în cuprinsul aceleiaşi declaraţii să solicităm şi primului ministru să-şi dea demisia”, a spus Puiu Haşotti.
Liderul senatorilor liberali a spus că acesta este un demers simbolic. “Nu ne facem iluzia că domnul preşedinte Traian Băsescu îşi va da demisia. Domnul preşedinte Băsescu, când a fost referendumul, 85% dintre români au votat aşa cum au votat, nu şi-a dat demisia, darămite acum. Sigur, ne aflăm într-o zonă confuză, pentru că încă nu există date concrete, ce au făcut SRI-ul, ce au facut SPP-ul, în ce măsură se ştia, în ce măsură nu se ştia. Instituţiile abilitate se află într-o anchetă în legătură cu o presupusă şpagă pe care ar fi primit-o fratele preşedintelui Băsescu. Situaţia este de aşa natură încât, după părerea noastră, ar fi bine ca preşedintele Traian Băsescu să-şi dea demisia”, a mai spus Puiu Haşotti.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …