Wednesday , December 7 2022

PNL a hotarat: NU sustine proiectul Rosia Montana

crin antonescu

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, luni, după o reuniune a grupurilor liberale din Camera Deputaţilor şi Senat, că poziţia politică asumată de parlamentarii PNL este de a vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană.
“A fost o reuniune a grupurilor parlamentare PNL din Senat şi Camera Deputaţilor. Nu a fost o reuniune de urgenţă.  Liderii grupurilor parlamentare au propus să ne reunim să vedem dacă grupurile PNL adoptă o poziţie politică, o linie comună de exprimare în raport cu proiectul de exploatare Roşia Montană. Punctul meu de vedere exprimat în jurul dimineţii a fost luat şi el în calcul. După o dezbatere, în urma unui vot, poziţia politică asumată de parlamentarii PNL e de a vota împotriva acestui proiect de lege. Reamintesc că nu eu sau PNL am fost împotriva unei comisii comune. Proiectul trebuie oricum discutat în Senat, a fost înaintat. Nu noi am blocat desfăşurarea şedinţei birourilor permanente reunite. Am constatat această situaţie, proiectul este în Senat, e în procedură de urgenţă, indiferent sub ce formă”, a spus Antonescu.
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, e declarat, luni dimineaţă, că proiectul Roşia Montană trebuie respins. “Proiectul exploatării nu poate fi susţinut”, a spus Antonescu, adăugând că vorbeşte în nume propriu, şi nu al PNL.
“Am un punct de vedere ferm şi definitiv conturat. Cred că proiectul exploatării la Roşia Montană nu poate fi susţinut. Proiectul ar trebui fie să fie retras, ceea ce nu e cazul, fie cred că trebuie respins. Am ajuns la această concluzie nu din motive tehnice, ci pentru că există consecinţe şi realităţi majore care, în acest moment, împiedică aprobarea acestui proiect. Vorbim despre un proiect de anvergură naţională pentru că e vorba de unele din resursele naturale cele mai importante ale acestei naţiuni. De aceea dezbaterea publică are atâta aploare, şi nu invers”, a spus Crin Antonescu.
În opinia liberalului, proiectul nu are suficinetă susţinere publică şi naşte o scindare în societatea românească.

Vezi si

Cancelarul Austriei împinge aderarea României și Bulgariei la Schengen la primăvară

Într-o conferință de presă comună, desfășurată miercuri la Viena cu președintele PPE, Manfred Weber, cancelarul …