Thursday , August 18 2022

PNL a depus moțiune simplă pentru demiterea ministrului Educației, Valentin Popa

PNL a depus la Camera Deputaților o moțiune simplă pentru demiterea ministrului Educației, Valentin Popa.
popa

PNL a depus miercuri, în Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa, prin care i se reproşează, printre altele, întârzierile la plata salariilor şi lipsa banilor, situaţie care poate duce la demisii, comasări şi închideri de şcoli.
„De două luni de zile, salariile profesorilor întârzie la plată. Ştiţi foarte bine din ce cauză s-a întâmplat acest lucru: aţi descentralizat sistemul plăţii prin mai multă centralizare; acum nu se mai dau banii prin autorităţile locale, ci direct prin Minister. În luna ianuarie, profesorii au aşteptat salariile în data de 5 şi au venit după ziua de 15, iar luna aceasta, din cauza încurcăturilor fiscale şi a blocării programului contabil, EduSal, lefurile au fost procesate după data de 15. Sunt categorii de profesori care vor aştepta banii şi două săptămâni. Aţi umilit profesorii fără jenă. Le-aţi arătat <>! Bravo, PSD!”, se arată în textul moţiunii iniţiată de liberali.
De asemenea, liberalii susţin că PSD ţine învăţământul în sărăcie, iar alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie reprezintă „o pură utopie”.

Vezi si

Rusia ar putea pregăti o provocare la centrala de la Zaporojie. Ocupanții ruși și-au luat brusc o zi liberă

Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în …