Saturday , June 22 2024

PNL a câștigat Consiliul Județean, Primăria Iași și 51 de primării din 98 posibile în județ

PNL Iași a anunțat că a câștigat alegerile din județul Iași, obținând președinția Consiliului Județean Iași, Primăria Iași, precum și alte 50 de primării în județ. ”După una dintre cele mai agresive și denigrante campanii electorale pe care le-am trăit, au câștigat proiectele în locul gâlcevii politice. Ieșenii sunt oameni inteligenți și pragmatici, iar aceste rezultate cred că sunt și un semnal clar pentru clasa politică locală”, a afirmat Costel Alexe, care a obținut un nou mandat la CJ Iași.

În funcția de primar al Iașiului a fost reales Mihai Chirica (foto), iar la șefia Consiliului Județean, Costel Alexe și-a recâștigat mandatul.

Totodată, PNL susține că a câștigat trei din cele patru orașe ale județului: Marius Pintilie la Primăria Pașcani, Neculai Zugravu la Primăria Târgu Frumos și Ioan Alexa la Primăria Podu Iloaiei.

Potrivit PNL, Iașul este singurul județ liberal din întreaga Regiune de Nord-Est a României, obținând cel mai mare număr de voturi pentru listele de la Consiliul Local Iași și Consiliul Județean.

Vezi si

Un nou val de praf saharian ajunge în România

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România. Până luni masa de aer …