Sunday , February 5 2023

PMP si UNPR au fuzionat

basescu

Presedintele PMP, Traian Basescu, si presedintele UNPR, Valeriu Steriu, au anuntat marti seara fuziunea celor doua formatiuni politice, partidul fondat de Gabriel Oprea urmand sa fie absorbit de cel al lui Basescu.
Cei doi au sustinut o conferinta de presa comuna, de la sediul PMP.
“Astazi am finalizat un proces de negociere care dureaza de doua saptamani, un proces de fuziune intre PMP si UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD. Nu ne deranjeaza, pentru ca dorinta noastra este sa facem o fuziune cu un partid in care cea mai mare parte a parlamentarilor nu are optiune pentru PSD”, a declarat Traian Basescu.
“Este un proiect in care ne-am pus speranta sa oferim un viitor celor care ne-au votat. (…) Asta este varianta cea mai buna”, a spus si Valeriu Steriu.
Fostul presedinte al Romaniei a oferit si cateva detalii despre partidul rezultat in urma fuziunii.
“Am semnat cu dl presedinte Steriu acordul de fuziune. Partidul se va numi PMP, insemnul electoral se mentine cel al PMP si imnul este cel al PMP. Noul partid pastreaza toate insemnele PMP. Va fi o distributie echilibrata a puterii in teritoriu. Analiza pe care o facem de doua saptamani ne arata ca acolo unde PMP este puternic, sunt slabiciuni la UNPR.
Noul partid va avea patru prim-vicepresedinti, se vor partaja functiile in mod egal”, a mai adaugat fostul sef al statului, mentionand ca din partea PMP cei doi prim-vicepresedinti sunt Cristian Diaconescu si europarlamentarul Siegfried Muresan.
“Va fi o fuziune care se voteaza miercuri si se termina joi, saptamana viitoare. (…) Gabriel Oprea nu este, Serban Mihailescu a demisionat din partid, deci nu este nicio problema”, a mai spus Traian Basescu.
Intrebat daca Oprea isi pastreaza functia de presedinte de onoare pe care o detinea in UNPR, Basescu a raspuns razand: “Care UNPR ca partidul nu va mai exista, ramane doar cu onoarea”.
Saptamanile trecute, a fost intens vehiculata varianta unei fuziuni a UNPR cu PNL, insa aceasta nu a depasit stadiul de zvon.
De asemenea, PSD anunta in acea perioada ca nu renunta la progresisti.
In cele din urma, la inceputul lunii iulie, varianta fuziunii intre PNL si UNPR a picat, iar presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca UNPR merge singur in alegerile parlamentare si ca progresistii si social-democratii raman colaboratori.

Vezi si

Alți 30 de turiști blocați pe munte, printre care 12 copii. ISU intervine la Păltiniș

O intervenție pentru evacuarea unui grup de 30 de persoane, blocat într-o unitate turistică din …