Sunday , May 26 2024

Ploi torentiale si grindina pana joi. Vremea in urmatoarele trei zile

foto: webcultura.ro
foto: webcultura.ro
Marţi, vremea va fi răcoroasă în regiunile din vestul lanţului carpatic şi apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Instabilitatea atmosferică se manifestă prin înnorări temporar accentuate şi averse cu tunete şi fulgere, în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării şi numai izolat în rest. Pe suprafete mici cantităţile de apă vor fi însemnate, izolat peste 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul este activ în Banat, Oltenia, Moldova, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 15 grade în Dealurile de Vest până la 25 de grade în Lunca Dunării.
METEO MUNTE
La munte vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Soarele este scump la vedere si temporar se vor semnala averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni şi local în restul masivelor. Ploile pot avea si caracter torential, astfel in timp scurt se pot cumula izolat peste 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vantul este energic mai ales în timpul ploilor. Temperatura aerului va continua să scadă uşor, astfel la amiază nu vor fi mai mult de 13 grade la Predeal, 10 grade la Paltinis, 8 grade la Semenic, 10 grade la Stâna de Vale si 7 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.
METEO MARE
La mare gata cu vremea frumoasă şi caldă. Astăzi vremea schimbă foaia, se adună norii şi temporar vor cădea averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări trecătoare. Temperatura aerului este în scădere uşoară, astfel valorile maxime vor fi de 20…22 de grade, iar apa mării va avea o temperatură de 18…20 de grade.
METEO REGIUNI
În regiunile intracarpatice urmează încă o zi răcoroasă şi în general instabilă. Ploaia va cădea în reprize şi trecător va fi însoţită de descărcări electrice, iar cantităţile de apă rezultate vor depăşi izolat 20 l/mp mai ales în zonele monate. Doar în Banat, ploile sunt mai puţine, dar vântul se înteţeşte. Temperaturile maxime rămân în general sub 20 de grade.
În sud vremea se răcoreşte faţă de ieri. În Oltenia, vântul risipeşte norii, dar în cea mai mare parte a Munteniei vor cădea ploi de vară cu tunete şi fulgere. Temperatura aerului se opreşte astăzi la numai 22 de grade în Craiova, 23 de grade în Piteşti şi Ploiesti şi 24 de grade la Slobozia şi Călăraşi.
Şi în Dobrogea, şirul zilelor calde şi uscate, este întrerup astăzi de ploi sub formă de aversă şi descărcări electrice. Temperatura este in scădere şi în această parte a ţării, astfel în Constanţa nu vor fi mai mult de 22 de grade, iar la Tulcea 25 de grade.
În Moldova temperaturile sunt normale pentru data din calendar – 24 de grade se vor înregistra la Galati şi Focşani, 22 în Bacău, 23 de grade la Iasi si 18 grade la Suceava. Norii acopera temporar cerul si din loc in loc vor fi averse, iar vantul va sufla moderat, cu unele intensificări.
VREMEA PE 2 ZILE
Miercuri în regiunile nordice şi centrale vremea rămâne răcoroasă, local vor cădea ploi sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice. În restul ţării, cerul va fi variabil şi numai izolat după-amiază vor fi ploi de scurtă durată, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale datei. Vântul este activ pe partea sudică a ţării. Vor fi 17 grade la Baia Mare şi Cluj Napoca şi 26 de grade la Giurgiu si la Călăraşi.
Joi o masă de aer cald ajunge pe meleagurile noastre, iar temperatura aerului va înregistra o creştere semnificativă. Prin urmare, vremea devine caldă în toate regiunile ţării, cu maxime intre 22 si 30 de grade. Soarele este generos cu prezenţa lui, iar ploile tot mai rare si numai prin nord-est şi la munte.

Vezi si

Trei ucraineni au fost prinși de polițiștii de frontieră români după ce au trecut ilegal granița furând de la un polițist de frontieră ucrainean un pistol cu bile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poienile de sub Munte au depistat trei cetăţeni ucraineni …