Tuesday , March 5 2024

Pleşu: Psihologic, Băsescu are o duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă

Andrei Plesu: "La capitolul presedinti, n-am prea avut noroc..."
Fostul ministru şi consilier prezidenţial Andrei Pleşu afirmă, într-un interviu acordat ziarului “Evenimentul Zilei”, că preşedintele Traian Băsescu, la fel ca şi predecesorii săi, este influenţat de servicii, dar, în plus, psihologic, “are un fel de duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă”.
Întrebat de ce crede că niciun preşedinte nu a reuşit să-şi impună punctul de vedere în faţa serviciilor, Andrei Pleşu răspunde: “A fost o slăbiciune a lor. Eu i-am văzut şi pe Iliescu, şi pe Constantinescu în postura de manipulaţi ai serviciilor”.
Întrebat dacă nu l-a văzut şi pe actualul şef al statului în această postură, Pleşu a răspuns: “Traian Băsescu e alt gen. E influenţat de servicii, dar, în plus, psihologic vorbind, are un fel de duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă. E un fel de spirit de corp. Îi plac uniformele, îi place armata, îi place disciplina, îi place stilul ostăşesc”.
“Una din primele propuneri pe care i le-am făcut a fost să schimbe şeful de protocol de la Cotroceni. E o meserie grea. I-am propus să mă interesez de cineva de la Externe, despre care ştiam că e bun în domeniu, iar Băsescu mi-a zis: «Două pretenţii am: să fie prezentabil şi când aude imnul sau vede drapelul să ia poziţie de drepţi» El asta simte: că patria e drapelul, imnul, uniforma”, a spus Pleşu pentru Evenimentul Zilei.
El precizează că a plecat de la Cotrocenui pentru că şi-a dat seama că “preşedintele n-are nevoie de consilieri, ci mai curând de ordonanţe”.
“Într-un fel sau altul, am lucrat cu toţi preşedinţii post-decembrişti. Vreţi să ştiţi concluzia mea? La capitolul «preşedinţi» n-am prea avut noroc…”, susţine Andrei Pleşu.

Vezi si

Senat: Amplasarea radarelor trebuie semnalată șoferilor. Tinerii sub 21 de ani și începătorii nu vor mai putea conduce mașini puternice 

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia …