Sunday , September 24 2023

Planul PNL pentru declanșarea alegerilor anticipate. Liberalii, dispuși să sacrifice alegerea primarilor în două tururi

Conducerea PNL a discutat, luni, strategia pentru declanșarea alegerilor anticipate. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că Guvernul Orban intenționează să-și angajeze răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, fapt care ar crea probleme social democraților. De altfel, miza acestei angajări are ca scop forțarea PSD de a depune moțiune de cenzură și a pica în Parlament actualul Guvern deschizând astfel drumul pentru declanșarea alegerilor anticipate.

Conducerea PNL a discutat luni strategia pentru declanșarea alegerilor anticipate. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că Guvernul Orban intenționează să-și asume răspunderea în Parlament pe trei mari teme controversate: alegerea primariilor în două tururi, desfințarea secției speciale și pensiile speciale. Liberalii intenționează să ceară convocarea unei sesiuni extraordinare și să forțeze majoritatea în conducerea Parlamentului.

De precizat este că, în prezent există în dezbatere parlamentară două proiecte de lege privind alegerea primariilor în două tururi. La finalul sesiunii trecute, social democrații au direcționat cele două proiecte de lege către comisia specială de cod electoral tocmai pentru a îngreună o eventuală angajare de răspundere a Guvernului pe această temă.

Continuarea pe HotNews.ro

Vezi si

Eternul baron PSD de Vaslui Mitică Buzatu a fost reținut de DNA. Avea în portbagaj o mită de 1,25 milioane lei

Baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu (68 de ani), prins în flagrant, vineri seara, a fost …

No comments

 1. EU, consider normala organizarea alegerilor anticipate si alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.
  Numai in acest mod putem scapa de majoritatea PSD, toxica, din Parlamentul Romaniei.
  in urma acestor alegeri am putea avea sansa de a revizui Constitutia, pentru a acorda mai multe puteri presedintelui, in special in ceea ce priveste dizolvarea parlamentului si convocare de alegeri parlamentare.
  PRIVITI LA MAREA BRITANIE!
  Este normal sa se elimine pensiile speciale.
  Cei care au aceste pensii au si salarii f.f. mari!
  Pe baza de contributivitate vor avea si pensii mai mari!