Thursday , January 20 2022

Plagiatul lui Ponta: Consiliul de Etica a dat verdictul, dar nu-l face public

Consiliul Naţional de Etică a decis verdictul în cazul plagiatului lui Victor Ponta. Purtătorul de cuvânt al consiliului a precizat în dimineaţa zilei de miercuri, 18 iulie, că analizarea lucrării premierului se află pe ordinea de zi. În seara zilei de 18 iulie, purtătorul de cuvânt a anunţat că instituţia a ajuns la o concluzie, dar că aceasta va fi anunţată abia după ce verdictul va primi “avizul de legalitate” de la Comisia Juridică.
“Conform articolului 30, aliniatul 2, Consiliul trebuie să asigure confidenţialitatea deciziei până la primirea avizului de legalitate”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Etică.
Gabriela Catană, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Etică, a declarat că nu poate face deocamdată publice numele celor trei specialişti din comisie.
“Sunt doi de la Bucureşti, dar nu de la Universitate, şi unul de la Cluj Napoca”, a spus Catană. Numele celor trei vor fi făcute publice doar la finalul şedinţei, după finalizarea raportului.
Sesizarea cu privire la plagiatul premierului Victor Ponta a fost depusă la Consiliul Naţional de Etică la data de 21 iunie.
Comisia Tehnică a Consiliului Naţional de Etică (CNE) a decis că teza de doctorat susţinută în 2003 de Victor Ponta nu este plagiat şi că respectă cerinţele academice din acea perioadă, concluziile acestei comisii reprezentând doar o primă evaluare în cadrul demersului CNE în acest caz.

Vezi si

Zece asociaţii protestează faţă de hărţuirea unui jurnalist din Brăila de către DIICOT

Zece asociaţii şi organizaţii neguvernamentale au solicitat, miercuri, intervenţia ministrului Justiţiei, a procurorului general, a …