Monday , August 8 2022

Plafonul privind coplata la medic se modifica din nou

Plafonul de la care nu se mai percepe coplata nu se va mai calcula diferenţiat, funcţie de venitul net anual al asiguratului. Vom reveni la un plafon fix, al cărui cuantum este încă nedefinitivat. Sistemul coplăţii se va aplica începând cu luna februarie.
“Se pregăteşte printr-o ordonanţă de urgenţă revenirea la un plafon care să înlocuiască (n.red. indicatorul ) a 12-a parte din venitul net anual al asiguratului”, de la care se aplică sistemul coplăţii, au declarat pentru MONEY.ro surse din CNAS. Sintetic, asta înseamnă că nivelul de la care asiguraţii nu vor mai plăti coplata aferentă serviciilor medicale din pachetul de bază va fi acelaşi pentru toată lumea. Nu va mai varia, funcţie de venit, aşa cum era prevăzut în lege, în acest moment.
Coplata este obligatorie pentru toţi asiguraţii care solicită servicii medicale din pachetul de bază.
Sistemul coplăţii va fi aplicat începând cu luna februarie.
Coplata se referă la contribuţia asiguratului pentru serviciile medicale din pachetul de servicii de bază. Suma prevăzută drept coplată se calculează procentual din valoarea serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază şi va fi monitorizată printr-un tichet moderator de sănătate.

Vezi si

Rafila îi îndeamnă pe românii sub 40 de ani să meargă să-și ia pastilele cu iod. Farmaciile din județ care le distribuie

Ministrul Sănătății a lansat un apel, luni, la români, să meargă la medicul de familie …

One comment

  1. ANTIHAIDUCII ataca din nou: IAU DE LA SARACI sa DEA LA BOGATI !!! Asa prevede si IMPOZITUL UNIC – o alta forma de saracire a majoritatii si de imbogatire a minoritatii, si toate celelalte TAXE si impozite, luata de-a valma, indiferent de castig. Adica “smecherul” ca SUGE din buzunarele noastre cu duiumul, are ACELEASI DATORII fata de stat ca si un “palmas” ce munceste zi-lumina pe 2 lei !!!! ANTI-HAIDUCIE ! NEDREPTATE ! HOTIE ! DICTATURA !