Wednesday , December 7 2022

Pilotul avionului dispărut luni ar fi lăsat un mesaj de adio pe internet

Avionul de mici dimensiuni pilotat de un om de afaceri şi dispărut, luni seară, în timpul unui zbor între Deva şi Alba Iulia, nu a fost găsit, deşi echipe de poliţişti şi jandarmi l-au căutat aproape toată noaptea de luni spre marţi. Potrivit anchetatorilor, pilotul ar fi lăsat un mesaj de adio pe internet.
Purtătorul de cuvânt al IJP Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că oamenii legii nu au reuşit să găsească avionul dispărut şi nici persoana care se presupune că a împrumutat aparatul de zbor.
Prodan a spus că mai multe echipe de poliţişti şi jandarmi au căutat avionul în jurul localităţii Şibot, unde se află amenajat un mic aerodrom, şi unde aparatul ar fi fost văzut ultima dată, luni seară.
Pe de altă parte, surse din cadrul anchetei au declarat  că oamenii legii iau în calcul şi ipoteza unei sinucideri în acest caz, deoarece omul de afaceri din Deva care a împrumutat avionul dispărut ar fi lăsat iubitei sale un masaj pe internet, care poate fi interpretat ca un bilet de adio. Biletul este în limba germană, iar conţinutul acestuia este analizat de anchetatori.
La rândul său, proprietarul avionului, omul de afaceri din Alba Iulia Mircea Chira, a spus că avionul dispărut este unul dintre cele mai sigure aparate de zbor ultrauşoare şi avea ca dotare suplimentară de siguranţă o paraşută balistică exterioară care putea coborî în siguranţă aparatul pe sol, în cazul unei defecţiuni.
Chira a explicat că aparatul este extrem de sigur şi are o autonomie de zbor de aproximativ 2.000 de kilometri cu un plin de combustibil, iar fără motor poate plana chiar şi câteva sute de kilometri.
El a mai precizat că la bordul avionului există o aparatură care permite emiterea unor semnale care pot fi identificate pe radar la distanţe de câţiva kilometri, însă nici acest lucru nu a fost de folos până acum pentru găsirea aparatului de zbor.

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …