Pilotii Tarom ameninta cu greva de Craciun

reportersite
09 decembrie 2014, 11:52

taromAngajatii Tarom ameninta din nou cu greva, de aceasta data de Craciun, dupa ce in septembrie au mai avut loc proteste similare, mii de pasageri fiind afectati de anularea mai multor curse nationale si internationale.

Astfel, sindicalistii au inregistrat un nou conflict de munca la ITM Ilfov, conducerea companiei aeriene fiind acuzata ca nu s-a tinut de promisiuni, transmite B1 TV.

Si de aceasta data, pilotii si insotitoarele de bord se plang de salarii prea mici, in timp ce membrii conducerii beneficiaza de sume importante.

„Cei care au raspunderea efectiva a avioanelor sunt tinuti pe salarii derizorii, de la 1.700 la 3.000 lei. Ceilalti au salarii de peste 5.000 lei. Nu se poate asa ceva. Cerem sa ni se dea inapoi 12,5%. Am renuhntat pe perioada de criza la drepturile noastre si acum le cerem inapoi.

Ei au facut economii pe carca noastra, iar staff-ul Tarom si-a umplut buzunarele. Fondul de salarii s-a diminuat cu un milion jumatate. Din 2008 nu s-au mai marit salariile la Tarom. Nu pot sa spun daca greva va fi de Craciun, dupa Craciun sau de anul nou”, a declarat Aurel Curdov, liderul sindicatului Tarom.

In luna septembrie a acestui an, stewardesele si pilotii Tarom au intrat in greva, nemultumiti de salarii. Atunci, mai multe curse internationale si nationale au fost anulate sau amanate, iar sute de oameni au fost blocati pe aeroporturi.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a decis sa trimita Corpul de Control la Tarom, dupa ce reprezentantii sindicatelor au sesizat „un management defectuos al companiei”.

ziare.com