Friday , September 30 2022

Piedone povestește cum a fost dat jos din avionul pentru care s-a anunțat alerta cu bombă și dus la DNA

Cristian Popescu Piedone se afla în avionul Lufthansa vizat de o alertă cu bombă, vineri dimineață. El a susținut că nu avea intenția să fugă din țară în contextul anunțatei decizii în dosarul Colectiv, ci că pleca cu soția în Italia, cu schimbare în Germania.

“Luasem bilete să plec cu soția la Florența, cu escală la Munchen. S-a anunțat o amenințare cu bombă în avionul Lufthansa. Urcasem în avion. Cei de la poliția de frontieră m-au întrebat dacă am uitat ceva la poartă. Am zis că nu. Am zis sigur.

S-a anunțat avertizare de bombă când eram urcat deja în avion. Soția mi-a spus: <tată, au început să înconjoare avionul cu mitraliere>. M-am uitat pe geam…. tot serviciul antitero. Am urcat în avion, avionul a stat 10 – 15 minute, după care au golit tot avionul că e alertă cu bombă, am făcut un control la controlul de rutină și am așteptat să ne urcăm în autobuz. Înainte de asta, a venit un polițist, mi-a spus să îl urmez. Mi s-a spus că am un mandat de aducere. M-am urcat în mașină și am venit la sediul DNA, aici mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și cauza dosarului. Nu am dat azi nicio declarație. Denunțătorul e fostul primar Daniel Florea. Se pare că s-a denunțat singur”, a declarat Piedone.

El a precizat vineri, la ieșirea de la DNA, că nu are nicio restricție. „Nu am nici o restricție, nu am absolut nimic. În momentul în care vorbim, DNA ridică documente doar din trecut. I s-a luat costița din fasole. Cu o precizare: știm cu toții că marți este sentința finală în dosarul Colectiv. Au fost nenumărate amânări. Eu nu sunt un fugar. Imi aștept sentința cu capul sus. Piedone nu fuge din țară”.

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost săltat, vineri, de procurorii anticorupție din Aeroportul Otopeni și a fost dus la Direcția Națională Anticorupție în baza unui mandat de aducere. Edilul se pregătea să plece din țară cu patru zile înainte ca instanța să dea o decizie finală în dosarul Colectiv, în care el a fost deja condamnat în primă instanță la închisoare cu executare.

Vezi si

Ministrul Mediului anunță un proiect de ordin privind eliminarea imediată a urșilor care atacă omul

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat, joi, publicarea pe site-ul ministerului a unui proiect de …