Sunday , December 4 2022

Piata Universitatii, blocata de sute de oameni. Ei protesteaza fata de exploatarea gazelor de sist

protest piata universitatii

Cateva sute de oameni au blocat Piata Universitatii, circulatia fiind intrerupta, acestia protestand fata de exploatarea gazelor de sist de la Pungesti, in Vaslui.
Protestarii se alatura astfel celor din Pungesti, comuna Silistea, din Vaslui, informeaza Antena 3.
Initial, cativa protestatari au stat pasnic pe trotuar, dupa care, in jurul orei 18:30, au blocat bulevardul Nicolae Balcescu, relateaza Digi 24.
In prezent, politia rutiera intoarce masinile care ajung in Piata Universitatii.
Potrivit retetelor de socializare, protestatarii vor incerca sa mearga in mars pana la Guvern.
Peste 500 de persoane au format un lant uman la Pungesti, judetul Vaslui, pentru a protesta fata de inceperea exploatarii gazelor de sist de catre Chevron, in zona. Este vorba de oameni din Barlad, Vaslui si Iasi.
Oamenii nu sunt de acord cu metoda fracturarii hidraulice pentru extragerea gazelor de sist.
Mai multe persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, un barbat fiind in stare grava, dupa ce a incercat sa rupa cordonul de jandarmi si a cazut intr-un sant.
Pe 4 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.
Valoarea lucrarilor pentru amenajarea platformei si amplasarea sondei de explorare se ridica la trei milioane de lei. Lucrarile vor fi terminate in termen de 120 de zile, din care doua luni sunt alocate amenajarii platformei de forare si doua luni pentru foraj si prelevare de probe.
Prima sonda de explorare va fi amplasata in extravilanul comunei Pungesti, la 650 de metri de localitatea Silistea si 950 metri de satul Pungesti. Suprafata totala pe care se va intinde platforma de extractie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adancime de 3.000 de metri.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …