Wednesday , December 7 2022

Petro Poroşenko l-a felicitat telefonic pe Klaus Iohannis şi l-a invitat să efectueze o vizită în Ucraina

porosenko

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a sunat pe Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale desfăşurate la 16 noiembrie în România, şi l-a invitat să efectueze o vizită în Ucraina, a anunţat, într-un comunicat emis luni seara, serviciul de presă al preşedinţiei de la Kiev, informează agenţia Unian.
Petro Poroşenko l-a felicitat telefonic pe Klaus Iohannis şi l-a invitat să efectueze o vizită în Ucraina. Potrivit comunicatului, Poroşenko l-a felicitat pe Iohannis pentru victoria în alegerile prezidenţiale şi a mulţumit pe această cale României pentru susţinerea fermă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.
Şeful statului ucrainean şi-a exprimat speranţa în continuitatea construirii relaţiilor de bună vecinătate cu România şi a poziţiei ei de solidaritate cu Ucraina.
‘România a fost prima ţară care a ratificat Acordul de Asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană, iar sprijinul pentru aspiraţiile noastre de integrare europeană este foarte important’, a spus preşedintele Ucrainei.
Câştigătorul alegerilor prezidenţiale din România a mulţumit preşedintelui ucrainean pentru felicitări şi l-a asigurat de sprijinul României pentru Ucraina şi parcursul ei european, adaugă sursa citată.
Poroşenko l-a invitat pe Iohannis să efectueze o vizită în Ucraina, se mai menţionează în comunicatul preşedinţiei de la Kiev.

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …