Thursday , May 13 2021

Petro Poroşenko: Am convenit că România o să susţină ELIMINAREA VIZELOR pentru ucraineni

kiev

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko a declarat, marţi, la Kiev, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, că s-a convenit ca România să susţină eliminarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni.
“Am convenit că România o să susțină eliminarea vizelor pentru cetățenii ucraineni. Pentru aceasta, încă o dată, îi mulțumesc Președintelui României, care a avut mai multe inițiative atât în plan bilateral, cât și în plan regional. Cred că ceea ce așteaptă mulți oameni, din ambele state, este să avem o cursă aeriană directă Kiev-București și consider că în viitorul apropiat o să rezolvăm și această chestiune”, a spus Petro Poroşenko.
Poroşenko a menţionat că s-a discutat şi despre situaţia de securitate din Bazinul Mării Negre, Republica Moldova şi Transnitria.
“Am convenit să facem tot ce ne stă în putere să rezolvăm această problemă, ca în viitor regiunea trasnistreană să fie reintegrată în statul moldovenesc”, a spus Poroşenko.
El a menţionat că s-a convenit, de asemenea, ca cele două state să aibă mai mult succes în micul trafic de frontiera, care va ajuta populaţia de ambele părţi ale frontierei.
“Vom avea puncte de trecere a frontierei comune, pentru că avem o linie de frontieră comună foarte lungă, şi o să faciliteze trecerea frontierei pentru milioanele de oameni, de ambele părţi”, a mai arătat Porosenko.
 
 

Vezi si

Ministrul Sănătății, despre raportarea morților de COVID: Sunt diferențe de până la 500 de decese la un spital

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat joi rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus. Astfel, …