Wednesday , April 17 2024

Petitia pentru un alt referendum in Marea Britanie, semnata de 3 milioane de oameni, investigata pentru semnaturi frauduloase

Petitia prin care se cere un al doilea referendum in Marea Britanie este investigata, pentru ca exista suspiciuni ca semnaturile au fost falsificate.
brexit

The Guardian scrie ca petitia include semnaturile unor persoane din alte tari, desi trebuie sa fie semnata numai de britanici.
Se pare ca petitia ar fi fost semnata de oameni din Islanda, Insulele Cayman si Tunisia, iar in unele cazuri exista semnaturi mai multe decat populatia totala a unui stat. De exemplu, in ciuda faptului ca Vaticanul are o populatie de 800 de locuitori petitia a fost semnata de 39.000 de “rezidenti”.
Problema este ca pe site-ul petitiei cei care vor sa semneze nu trebuie sa completeze prea multe date, ci doar sa aleaga daca sunt britanici sau nu. Codul postal sau numele strazilor pe care locuiesc nu sunt necesare, ceea ce poate creste riscul fraudarii petitiei.
“Tocmai am semnat din Australia petitia pentru referendum si nu sunt cetetan britanic. Oricine din lume o poate face”, a scris pe Twitter, Marcu Mennell.
In acelasi timp, unii britanici ii roaga pe retelele de socializare pe locuitorii din alte tari sa semneze petitia.
In mod ironic, petitia a fost realizata de un barbat care dorea iesirea din blocul comunitar. William Oliver a facut-o in luna mai, cand sondajele aratau ca Marea Britanie va ramane in UE. Acum, el incearca sa se distanteze de petitie si a spus ca aceasta a fost preluata de cei care doresc ramanerea regatului in UE.
Camera Comunelor investigheaza aceasta petitie, mentioneaza BBC.
Petitia respectiva a fost semnata de peste trei milioane de persoane si va fi discutata in Parlament, pentru ca a strans peste 100.000 de semnaturi.
Britanicii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana in referendumul istoric de joi.
51,9% dintre britanici au votat pentru iesirea din UE, iar 48,1% au votat pentru ramanerea in blocul comunitar.

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …