Monday , December 4 2023

Peste o sută de ucraineni au fost prinși în ultima săptămână încercând să treacă ilegal granița, ca să scape de recrutare

Peste o sută de persoane au fost prinse în ultima săptămână de grănicerii ucraineni la frontiera de vest a țării vecine încercând să treacă ilegal frontiera.

Deși nu o spune clar în postarea făcută marți la amiază pe contul de facebook, Departamentul Regional de Vest al Serviciului de Grăniceri de Stat al Frontierei Ucrainei lasă a se înțelege că aceștia doreau să scape de înrolarea obligatorie. Asta deoarece potrivit sursei citate, informația respectivă cu privire la statistica din cele șapte zile precedente era pusă în relație cu alte informații cum că aproximativ 500.000 de persoane și aproape 130.000 de vehicule au trecut prin granițele de vest ale Ucrainei cu UE și Moldova. Din cele peste 100 de persoane reținute pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în zona de responsabilitate a Administrației Regionale Vest, 64 au încercat să treacă ilegal frontiera prin punctele de control folosind documente false, sau cei care nu dau dreptul de trecere a frontierei, cazurile fiind transferate pentru cercetare poliției naționale. Alte 38 de persoane au încercat să ajungă în străinătate ocolind punctele de trecere desemnate.

Nu există o prezentare detaliată pe frontiera cu fiecare țară în parte, prin urmare nu se poate afirma cu precizie câte din cazurile respective sunt la granița cu țara noastră. Este însă de notat că în ultimele șapte zile presa cernăuțeană de limbă ucraineană a relatat despre astfel de situații atât pe granița cu România, cât și cu Republica Moldova. (D.P.)

 

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …