Saturday , December 3 2022

Peste 2.000 de fermieri şi ciobani au luat din nou cu asalt Parlamentul

protest ciobani

Peste două mii de crescători de ovine şi bovine, veniţi din toată ţara, protestează în Parcul Izvor din Capitală, în apropiere de Palatul Parlamentului, aceştia susţinând că nu le-au fost acordate subvenţii pe anul 2015.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu şi cinci membri ai Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, au mers marţi, la protestul crescătorilor de ovine şi bovine, pentru a sta de vorbă cu aceştia despre nemulţumirile pe care le au.
“Vă înţeleg perfect şi vă dau toată dreptatea, nu e normal ce se întâmplă, întârzierile foarte mari pentru alocarea şi plata banilor. Sunt convins că toţi asteptaţi aceşti bani. Au fost nişte decizii care s-au luat cu întârziere în Ministerul Agriculturii şi în Agenţia de Plăţi, este vorba de faptul că ne-am complicat foarte tare anul trecut şi am pus N scheme, când trebuia, în primii doi ani, 2015 şi 2016, să fie cât mai simple ca să ajungem cu banii la dumneavoastră la timp. S-a ajuns în situaţia în care suntem în ultima lună de plată. …Vestea buna este ca vor fi sume foarte mari. De exemplu, pot să depăşească o mie de euro la vaca de carne, pot să depăşească 800 de euro la vaca de lapte. De săptămâna viitoare începe şi la ovine. Subvenţia totală este de zece euro pe cap de oaie, la ovine”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
La discuţii cu protestatarii au venit şi cinci membri ai Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor.
“Nu suntem duşmanii dumneavoastră. Toate lucrările în comisie s-au făcut cu reprezentanţii dumneavoastră în comisie”, a declarat presedintele comisiei, Nini Săpunaru.
Mitingul este organizat de LAPAR împreună cu Federaţia ROMOVIS, Federaţia PROOVIS, Federaţia Natională a Crescătorilor de Ovine din România ( Dobrogea), Asociaţia Crescătorilor de Bovine din Judeţul Covasna, Federaţia Naţională PRO AGRO, Federaţia Crescătorilor de Bovine din România, Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Vaci de Carne şi Federaţia Naţională CAPRIROM.

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …