Friday , October 7 2022

Peste 2.000 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în regiunea Cernăuți, care deține tristul record al cazurilor de COVID-19 în Ucraina

Regiunea Cernăuți – nordul Bucovinei, nordul Basarabiei și Ținutul Herța – continuă să rămână cea mai afectată regiune din Ucraina de virusul SARS-CoV-2, bilanțul epidemiei ajungând la 2.048 de bolnavi de COVID-19 în regiunea situată la nord de județul Suceava.

Toată media cernăuțeană – de limbă română și de limbă ucraineană – au prezentat știri în acest sens având ca surse datele publicate de Ministerul Ocrotirii Sănătății al Ucrainei și de Centrul de Sănătate Publică din Ucraina, dar și referiri din zona administrației regionale de stat. Cu 63 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus care au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în regiunea Cernăuți, cea mai mică asemenea entitate administrativă din Ucraina este în continuare pe locul 1. Ba chiar distanța față de cea mai mare entitate – metropola Kiev – s-a adâncit la aproape 400 de cazuri față de câteva săptămâni în urmă când capitala țării vecine părea să fie „singurul competitor” pentru nordul Bucovinei în privința îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Printre noile cazuri confirmate la nivelul regiunii Cernăuți, 4 se referă la polițiști de patrulare. Numărul persoanelor vindecate de noul coronavirus în nordul Bucovinei, nordul Basarabiei și ținutul Herța este 254, iar cazurile letale au ajuns la 62 (5 decese fiind înregistrate miercuri, 6 mai). La nivel național, în dimineața zilei de 7 mai erau înregistrate 13.691 cazuri de Covid-19, iar în condițiile în care în ultimele 24 de ore au fost confirmate 507 cazuri, potrivit Centrului de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății, se poate concluziona că este de așteptat ca în următoarele săptămâni numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus în țara vecină să îl depășească pe cel din țara noastră, deja diferența între România și Ucraina fiind sub o mie.

Este în mod cert o creștere mult mai vertiginoasă în țara vecină decât în țara noastră, mai ales dacă ne raportăm la situații de acum trei-patru săptămâni când doar județul Suceava avea aproape la fel de mulți bolnavi de coronavirus cât erau în Ucraina. Este de remarcat, totuși, că țara vecină stă mai bine decât țara noastră în ceea ce privește decesele din cauza noului coronavirus, în vreme ce în România acesta a trecut de 800, numărul deceselor din cauza Covid-19 era de 340 de cazuri. (D.P.)

Vezi si

Premiul Nobel pentru Pace 2022: Un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului din Rusia și Ucraina

Ales Bialiatski, avocat pentru drepturile omului din Belarus, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și …

No comments

  1. Chestia cu număr de decese scăzute este ca și ei sunt la faza incipientă sau nu se testează destul. Ar trebuie să îi ajutăm și pe ei. Că și ei sunt frații noștri.