Tuesday , January 31 2023

Peste 130 de imami din Marea Britanie au refuzat sa inmormanteze atacatorii din Londra

Peste 130 de imami din Marea Britanie refuza sa intreprinda ritualuri funerare celor trei barbati ce au lansat atacuri sambata seara in Londra, omorand sapte persoane si ranind alte zeci.
teroristi

“Nu vom indeplini rugaciuni islamice traditionale pentru inmormantare si vom solicita de asemenea colegilor imami si autoritatilor religioase sa retraga un asemenea privilegiu”, a declarat unul dintre liderii musulmani prin intermediul unei retele de socializare.
De altfel, moscheele din orasul britanic Manchester, dar si SUA, au refuzat sa ingroape musulmanii implicati in atacuri teroriste in ultimii ani, informeaza CNN News.
Un imam britanic a declarat insa ca ritualul funerar “in mod normal ar trebui indeplinit pentru orice musulman, indiferent de actiunile sale”.
Atacurile comise sambata seara in centrul Londrei s-au soldat cu sapte morti si peste 48 de raniti, dintre care 21 sunt in acest moment in stare critica. Cei trei presupusi autori ai atentatului au fost impuscati mortal de agentii serviciilor de securitate.
ziare.com

Vezi si

Cazierul judiciar va fi disponibil online de la 1 februarie

Începând de miercuri, 1 februarie, cazierul judiciar va fi disponibil online, prin accesarea aplicaţiei ghiseul.ro …