Sunday , October 2 2022

Peste 1.000 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, in atmosfera de sarbatoare: „Mulți ani trăiască!”, Victorie!” si “Diaspora”

In jur de 1.000 de persoane s-au adunat, luni seară, în Piața Victoriei din Capitală, la manifestația anunțată de mai multe grupuri civice, sub denumirea „Sărbătoarea Primei Victorii”.

Lumea cântă „Mulți ani trăiască”. S-a desfăcut și o sticlă de șampanie, intr-o atmosfera de picnic, de sarbatoare.

Mulțimea strigă „Victorie!”. Se aruncă cu confetti.

Moment tensionat după ce un șofer s-a oprit în Piața Victoriei, s-a urcat pe capota mașinii și a salutat mulțimea. În jurul său au apărut imediat două motociclete ale Poliției, care au încercat să îl escorteze, pentru a-l amenda.

Câteva zeci de protestatari au fugit după polițiști, huiduindu-i, după care, în zona pasajului, au întalnit un grup de jandarmi, pe care i-au huiduit, de asemenea, copios.

„Rușine să vă fie”, „Nu scăpați”, „Veți plăti”, „10 august”, „Slugile lui Dragnea”, „Jandarmeria apără hoția” – au strigat manifestanții către jandarmi.

Jandarmii s-au urcat apoi în dubă, iar protestatarii au început să le pună bancnote pe parbriz și să arunce cu fise.

Jardarmii au scos în final duba din zonă și s-au retras în huiduielile mulțimii.

UPDATE 20.05: Doi polițiști au venit în fața protestatarilor, unde oprise o motocicletă. Protestatarii le-au cerut parola și i-au huiduit

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …