Thursday , January 27 2022

Perchezitii la Universitatea de Medicina Bucuresti. Profesori banuiti ca vindeau subiecte la examene, grade si licente

umf bucuresti

Mai multe perchezitii au loc, luni dimineata, la Universitatea de Medicina “Carol Davila” din Bucuresti, intr-un campus universitar, dar si la cabinetele si domiciliile unor profesori suspectati ca ar fi primit bani de la studenti care doreau sa treaca examenele, dar si de la colegi care urmareau sa obtina grade didactice.
Intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public se precizeaza ca sunt in curs de desfasurare 13 perchezitii domiciliare intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie.
“Din actele de urmarire penala administrate rezulta ca mai multe cadre didactice din cadrul unitatii de invatamant superior desfasoara activitati ilegale constand in pretinderea si primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizarii si sustinerii examenlor semestriale/anuale la diferite discipline de catre studenti si/sau cu ocazia sustinerii examenelor de admitere, licenta sau acordare a gradatiei de merit sau a functilor didactice.
Totodata, din probatoriul administrat a rezultat ca in cursul anului scolar unii profesori universitari organizeaza ‘meditatii’ la disciplinele la care sunt titulari, context in care sunt abordate si furnizate studentilor subiectele de examen”, se mai arata in comunicatul citat.
In comunicat nu este dezvaluit numele universitatii, insa televiziunile de stiri afirma ca este vorba despre Universitatea de Medicina din Bucuresti.
Conform Digi24, este vizat de perchezitii si un prodecan de la “Carol Davila”.
La final este de asteptat ca o parte dintre cei vizati sa fie dusi la audieri, informeaza postul de televiziune citat.

Vezi si

Ministrul Apărării: România poate să primească câteva mii de posibili refugiați ucraineni

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri seară că în momentul de faţă România …