Saturday , July 20 2024

Perchezitii la sediul Cambridge Analytica

Ofiteri ai Comisiei pentru Informatii au perchezitionat vineri seara sediul companiei de consultanta Cambridge Analytica, acuzata ca l-a ajutat pe presedintele Donald Trump sa castige alegerile prezidentiale din 2016 folosind datele personale a milioane de utilizatori Facebook fara acordul acestora.
cambridge analytica

Comisarul britanic pentru informatii Elizabeth Denham a anuntat luni ca a solicitat emiterea de urgenta a unui mandat pentru a perchezitiona sediul din Londra al firmei de consultanta.
Mandatul de perchezitie a fost insa emis vineri seara, iar in mai putin de o ora un grup de 18 persoane, unele purtand haine cu insemnele ICO, au intrat in cladirea in care se afla birourile Cambridge Analytica, informeaza The Independent.
Anterior, Biroul Comisiei de Informatii postase pe Twitter: “ICO a obtinut mandatul de perchezitie: suntem multumiti de decizia judecatorului si intentionam sa-l punem in aplicare in scurt timp. Aceasta este doar o parte a unei investigatii mai ample privind utilizarea datelor personale in scopuri politice si acum vom avea nevoie de timp pentru a strange si analiza dovezile”.
ziare.com

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …