Sunday , December 4 2022

Perchezitii la Primaria Ploiest si acasa la primari, intr-o ancheta ce vizeaza finantarea FC Petrolul. Edilul Badescu: Am calitatea de suspect

badescu primar ploiesti

Procurorii DNA fac perchezitii la Ploiesti, intre care una la sediul Primariei si alta la locuinta edilului Iulian Badescu (PSD), intr-un dosar vizand modul in care Consiliul Local a finantat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, afirma surse judiciare.
Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu (PSD), spune ca are calitatea de suspect in dosarul in care procurorii DNA fac perchezitii, marti dimineata, la sediul Primariei, dar ca nu stie care sunt acuzatiile, urmand sa afle la DNA, unde va merge la audieri.
Badescu a declarat ca au fost facute perchezitii la locuinta sa, iar in prezent au loc descinderi la sediul Primariei, iar din ceea ce a citit in mandatul de perchezitie a inteles ca este suspect.
“Calitatea pe care o am in acest moment este de suspect, asa scrie in mandatul de perchezitie. O sa aflu mai multe cand o sa ajung la DNA. O sa merg la DNA pentru audieri”, a spus Badescu.
Primarul Ploiestiului a precizat ca ancheta DNA vizeaza finantarea de catre Consiliul Local a Asociatiei ”Lupii Galbeni”, prin intermediul careia echipa de fotbal Petrolul Ploiesti a primit fonduri pentru performantele competitionale.
Edilul a mai spus ca atunci cand el a preluat mandatul de primar Curtea de Conturi a stabilit ca exista un contract de asociere intre Primaria Ploiesti si SC Petrolul Ploiesti, societate privata, prin care municipiul a dat timp de trei ani cate 17 milioane de lei pentru finantarea echipei de fotbal.
Badescu a spus ca anchetatorii cauta toate documentele care au legatura cu aceasta asociere.
“S-a stabilit ca acest contract de asociere este ilegal. In calitatea mea de primar am recuperat banii indicati de Curtea de Conturi si, in acelasi timp, Consiliul Local a reziliat acest contract. Era un contract de performanta cu Asociatia Sportiva «Lupii Galbeni», prin care se premiau jucatorii care obtineau performante, cum a fost Cupa Romaniei pentru Petrolul Ploiesti. Aceste documente au fost verificate de Ministerul de Finante, de Curtea de Conturi, de Prefectura, din punct de vedere al legalitatii, si nu a fost stabilit absolut niciun lucru ilegal”, a mai declarat primarul Ploiestiului.
Badescu a adaugat ca oportunitatea finantarii echipei de fotbal se stabileste de catre Consiliul Local, iar el ca primar nu face decat sa se supuna acestei decizii.
Procurorii DNA fac, marti dimineata, mai multe perchezitii la Ploiesti, intre care una la sediul Primariei si alta la locuinta edilului Iulian Badescu, intr-un dosar vizand modul in care Consiliul Local a finantat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti.
Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca descinderile au loc intr-un dosar in care se fac cercetari pentru infractiunea de abuz in serviciu si care vizeaza modul de finantare a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la Consiliul Local.
Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa transmis marti dimineata, ca procurorii DNA Ploiesti fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013-2014.
“Ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in doua locatii, situate in municipiul Ploiesti, dintre care una este sediul unei institutii publice. in cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”, a precizat DNA.
Iulian Basescu, lider al PSD Ploiesti, este la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.
In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.
La inceputul anului trecut, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat.
In luna martie a anului trecut, Asociatia “Lupii Galbeni”, ONG prin intermediul careia echipei de fotbal Petrolul Ploiesti i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploiesti pentru performantele competitionale obtinute de Petrolul a dat in judecata municipiul Ploiesti pe motiv ca autoritatile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisa, in conditiile in care intre autoritatile locale si Asociatia “Lupii Galbeni” exista un contract cu privire la alocarea banilor. in octombrie 2014, Asociatia “Lupii Galbeni” a pierdut procesul intentat municipiului Ploiesti la Tribunalul Prahova.
Gruparea Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfarsitul anului trecut, actionarii Daniel si Nicolae Capra precum si directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.
In 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societatii care administreaza clubul Petrolul Ploiesti de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.
Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimisi in judecata in decembrie 2014 sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, se afla in arest la domiciliu dupa ce initial au fost arestati preventiv.
stirileprotv.ro

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …