Saturday , August 13 2022

Percheziții la personal medical din Galați. Suspiciuni de mită pentru certificate de vaccinare 

Poliţiştii şi procurorii au făcut zeci de percheziţii în judeţul Galaţi, la cadre medicale şi instituţii publice în trei dosare care vizează infracţiuni în legătură cu vaccinarea anti-COVID.

”La data de 17.03.2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus punerea în executare a unor activităţi de percheziţie domiciliară în trei dosare având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi a altor fapte penale, de către cadre medicale şi de alte persoane fără calitate specială în legătură cu vaccinarea împotriva virusului SARS-Cov 2”, a transmis, luni, 21 martie, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vrancea, Vaslui, Iaşi, Bacău şi Neamţ, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminare şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Galaţi, cu sprijinul de specialitate al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, au făcut 41 de percheziţii domiciliare, 6 percheziţii auto, şi au pus în aplicare 6 mandate de aducere şi 5 ordonanţe de ridicare a unor documente de la instituţii publice de pe raza judeţului Galaţi.

”În fapt, în cadrul celor trei dosare penale, se efectuează urmărirea penală cu privire la împrejurările în care, în schimbul unor sume de bani primite de la persoane interesate, cadrele medicale au simulat actul de vaccinare împotriva virusului SARS–COV-2, după care au atestat în registrele de evidenţă, contrar realităţii, că persoanelor respective li s-a administrat vaccinul.

De asemenea, au implementat în baza de date R.E.N.V., date neconforme cu realitatea, făcând astfel posibil ca persoanele interesate să obţină adeverinţe de vaccinare şi certificate verzi de vaccinare Covid-19, în mod ilegal, eludând astfel restricţiile impuse de autorităţile române”, se mai arată în comunicat.

Stiai ca poti economisi pana la 192 lei pentru fiecare angajat daca oferi cardul de masa Up Dejun, mai mult decat daca le-ai oferi prime in bani sau cresteri salariale? Alege cel mai apreciat beneficiu extrasalarial si bucura-te de o echipa mai motivata si un business mai sanatos. Cere o oferta AICI!
Potrivit autorităţilor, în activitatea infracţională derulată, cadrele medicale au fost ajutate şi de intermediari, care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obţinerea de adeverinţe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, precum şi de remiterea ulterioară a banilor către acestea.

Vezi si

La Bistrița a fost inaugurat un complex sportiv cu o sală polivalentă de 3.000 de locuri (FOTO)

Investiția, finanțată de Compania Naţională de Investiţii (CNI), s-a ridicat la 27.3 milioane de euro, …