Monday , April 15 2024

Percheziții la membrii unei rețele de certificate false de vaccinare

O rețea de certificate false de vaccinare a fost vizată de o serie de percheziții la 64 de domicilii în județele Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, demarate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți.

Conform surselor G4Media, este vorba de doi angajați ai Primăriei Drobeta-Turnu Severin care ar fi falsificat adeverințe de vaccinare pentru 96 de persoane.

„Acțiunea se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals”, transmite Poliția.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

HotNews

Vezi si

Adrian Câciu: De luni începe încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranşă de 250 lei 

Încărcarea cardurilor pentru alimente cu o nouă tranşă de 250 de lei va începe luni, …