Saturday , February 4 2023

Percheziţii la MediaPRO şi la alte 66 de firme. Adrian Sarbu i-a cerut lui Ponta sa opreasca un control ANAF la trustul Pro

mediapro

Sediul MediaPRO din Buftea şi alte 66 de societăţi comerciale, multe dintre ele fictive, sunt în vizorul poliţiştilor Capitalei care efectuează, marţi, 26 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, au declarat pentru România TV surse oficiale. Potrivit unui comunicat al IGPR, prejudiciul se ridică la 1,5 milioane de euro. 13 oameni vor fi duşi la audieri.
Poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, pun, marţi dimineaţa, în executare 26 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În fapt, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăţi comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăţi fantomă în scopul deducerii artificiale şi ilicite a TVA-ului şi impozitului pe profit.
Valoarea serviciilor şi a produselor achiziţionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.
La acţiune participă 90 de poliţişti şi trei procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, totodată urmând a fi puse în executare 13 mandate de aducere.
Premierul Victor Ponta a afirmat luni că nici Adrian Duicu, nici Petre Tobă nu au fost la el în birou, în schimb a fost Adrian Sârbu care i-a spus că are un control de la ANAF şi i-a cerut să îl oprească.
‘Nu au fost la mine în birou, nu nimeni, aş minţi să spun, nu a fost domnul Duicu cu domnul Tobă, singurul om care a fost la mine în birou şi de care îmi amintesc a fost domnul Adrian Sârbu care mi-a zis că are nişte controale de la ANAF şi dacă pot să le opresc şi i-am zis că nu pot. Şi de atunci am tot citit ce rău sunt eu. Nu opresc la nimeni controale la ANAF, eu cred că toată lumea trebuie să îşi plătească taxele’, a precizat Ponta, la postul B1 TV.
El a adăugat că nu crede că există moguli buni şi moguli răi în presă, ci doar proprietari de presă care respectă legea, plătindu-şi taxele şi impozitele, şi altii care nu le achită.
 
 

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …