Sunday , November 27 2022

Perchezitii la Energy Holding si la mai multe firme din Capitala, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani

Politistii bucuresteni fac perchezitii, joi, la mai multe firme, printre care si Energy Holding.
perchezitii

De asemenea, se fac perchezitii si la persoane vizate intr-un dosar in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul energetic si a serviciilor media.
Perchezitiile sunt facute de peste 100 de politisti de la Politia Capitalei, la 19 imobile din Bucuresti si alte trei din judetul Ilfov, de unde vor fi ridicate documente si alte probe si vor fi duse la audieri cinci persoane suspectate in dosar.
Administratorii societatilor vizate in ancheta sunt suspectati ca au inregistrat in actele contabile facturi fiscale eliberate de firme de tip „fantoma”, prin care se atestau achizitii fictive de bunuri si servicii, pentru a nu fi platite taxele si impozitele datorate bugetului de stat, producand un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro, potrivit Politiei Capitalei.
Parchetul Curtii de Apel Bucuresti precizeaza ca politistii vor ridica documente financiar-contabile si inscrisuri de la sediul social al unor societati comerciale si de la domiciliile mai multor persoane suspectate in cauza.
Surse judiciaer au declarat, pentru News.ro, ca printre firmele perchezitionate este si Energy Holding.
“Din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca in cursul anului 2009, intre doua societati comerciale, cu capital privat au fost incheiate contracte de consultanta si contracte de vanzare-cumparare avand ca obiect terenuri la preturi mult supraevaluate, cu consecinta prejudicierii bugetului de stat cu sumele aferente impozitului pe profit si a taxei pe valoare adaugata, in cuantum de aprox. 500.000 euro”, arata Parchetul Curtii de Apel Bucuresti.
In dosarul inregistrat la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti sunt urmarite penal doua persoane si doua firme, pentru evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare. Pe numele celor doua persoane au fost emise mandate de aducere, pentru a se asigura prezenta acestora la audieri.
Procurorii au pus sechestru asigurator pe 14 imobile, respective terenuri extravilane, intravilane si constructii, identificate in proprietatea persoanelor si firmelor suspectate in cauza.
Energy Holding este un trader de energie controlat de Bogdan Buzaianu, supranumit “cel mai mare baiat destept” din energia romaneasca, dupa ce a obtinut contracte avantajoase de cumparare de energie electrica de la Hidroelectrica.
Buzaianu, finul fostului ministru al Economiei din perioada 2000-2004, Dan Ioan Popescu, a obtinut cel mai important contract pentru firma sa in 2004.
stirileprotv.ro

Vezi si

Poșta va lucra pe 2 decembrie pentru ca pensiile să fie date la timp, până pe 15 decembrie

Poșta Română va lucra vineri, 2 decembrie, astfel încât toate pensiile să fie achitate până …