Saturday , July 13 2024

Perchezitii la Consiliul Judetean Hunedoara si acasa la presedintele Mircea Molot, intr-un caz de coruptie

mircea-molot

Mascaţii şi procurorii au descins în această dimineaţă la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.
Preşedintele CJ Hunedoara este acuzat de fapte de corupţie.
Potrivit primelor informaţii,percheziţiile au loc la locuinţa din Deva a preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.
Procurorii au descins şi la Consiliul Judeţean Hunedoara unde biroul preşedintelui şi alte birouri au fost sigilate.
Sunt cercetați președintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, și ginerele acestuia, Roberto Venter, pentru fapte de corupție săvârșite în perioada 2011-2014.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cercetările în acest dosar vizează “suspiciuni de săvârşire, în perioada 2011-2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie”.
Vineri, procurorii DNA Alba fac 18 percheziţii în judeţul Hunedoara, dintre care una este la sediul unei instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Consiliul Judeţean Hunedoara, fiind de asemenea percheziţionată şi locuinţa preşedintelui CJ, Mircea Ioan Moloţ (PNL).
Potrivit surselor citate, anchetatorii vor ridica doar documente în urma percheziţiilor.
În acest dosar este vizat şi preşedintele CJ Hunedoara, existând în cazul lui suspiciuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, au mai spus sursele citate.
Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
Mircea Ioan Moloţ este preşedintele PNL Hunedoara şi preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara din 2004.

Vezi si

Marcel Ciolacu, despre creșterea TVA: Este exclus

Premierul Marcel Ciolacu a comentat vineri zvonurile legate de creșterea TVA începând de anul viitor. …