Wednesday , June 7 2023

Percheziții DNA la Aeroportul Otopeni. Sunt vizate magazinele duty-free și cele care vând mâncare

Procurorii DNA fac, marți, percheziții la Aeroportul Henri Coandă, la firmele care administrează magazinele duty free și pe cele care comercializează mâncare, fiind vizată modalitatea de încheiere a contractelor de închiriere și prelungirea lor, informează „Adevărul”.

Surse judiciare au declarat pentru sursa citată că se investighează posibile fapte de trafic de influență în legătură cu obținerea contractelor de închiriere pentru spațiile respective și cu prelungirea acestora. Este vorba despre zona magazinelor duty free și despre cea în care se comercializează mâncare.

Mai multe persoane urmează să fie duse la sediul DNA, fiind vorba, în principal, despre administratorii societăților care funcționează în spațiile din incinta aeroportului.

Compania Națională Aeroporturi București a luat act din informațiile prezentate public despre desfășurarea unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție în legătură cu activitatea unor operatori privați care își desfășoară activitatea comercială pe Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Până în prezent, procurorii DNA nu au notificat conducerea Aeroportului și nu au solicitat date sau documente de la nivelul Companiei.
Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București anunță că vor acorda autorităților judiciare tot sprijinul necesar, în baza eventualelor solicitări primite. (O.S.)

Vezi si

Sindicatele din Educație: 86,93% dintre greviști continuă protestul

Liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ai Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au …