Tuesday , March 5 2024

Percheziții DIICOT la Primăria Iași, la două zile după cele ale DNA. Primarul Chirica, dus la audieri, în calitate de suspect

Procurorii de la DIICOT împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată efectuează, miercuri, percheziţii la Primăria Iaşi, la numai două zile după cele ale DNA. DIICOT a anunțat într-un comunicat că poliţiştii şi procurorii fac 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals.

Acţiunile vizează autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a fost dus miercuri la audieri cu mașina Primăriei. Acesta era însoţit de avocat, care a precizat că primarul Iașului a fost dus cu mandat, în calitate de suspect, precizează Ziarul de Iași. La ieşirea din sediul Primăriei, Chirica le-a spus jurnaliştilor că merge să dea declaraţii procurorilor DIICOT, afirmând că nu are nicio teamă. La audieri au fost duşi miercuri dimineaţă mai mulţi angajaţi din Primărie. Trei şefe ale Serviciului Juridic s-au numărat printre persoanele care vor fi audiate.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Ziarul de Iași că pe lista celor audiați în cazul investigat de către DIICOT sunt fostul viceprimar Gabriel Harabagiu şi omul de afaceri Cristin Zămosteanu. Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre edificarea restaurantului Veranda pe clădirea Halei Centrale, dar şi de alte tranzacţii imobiliare legate de Hala Centrala.

Iniţial, Primăria respinsese proiectul în anul 2016. Un an mai târziu a fost de acord cu restaurantul. În luna martie a acestui an a apărut un certificat de urbanism pentru intrarea în legalitate a unor lucrări executate pe acoperişul clădirii.

La sediul DIICOT Iaşi vor fi duse, pentru audieri, 30 de persoane, despre care există bănuiala că sunt implicate în activitatea infracţională, a anunțat instituția.

sursa foto: ZdI

 

Vezi si

Senat: Amplasarea radarelor trebuie semnalată șoferilor. Tinerii sub 21 de ani și începătorii nu vor mai putea conduce mașini puternice 

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia …