Monday , January 30 2023

PERCHEZIȚII de amploare la "firme fantomă" din mall-uri. Branduri de lux, ca Geox si Swarovski, implicate

Polițiștii efectuează, joi dimineață, 17 percheziţii la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi. Descinderile au loc într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor.
perchezitii2

Prejudiciul estimat este de 4,6 milioane de lei din evaziune și alți 10,4 milioane lei au fost implicați în spălarea de bani. Potrivit unor surse Realitatea TV, vizat în dosarul de evaziune este omul de afaceri Sachin Arora, country ma­nager pentru România al grupului arab de firme Peeraj.
Grupul de firme deține zeci de magazine în mall-uri sub nouă branduri în franciză, printre care Geox sau Swarovski.
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect “săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul comerţului cu obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.
În cursul zilei de astăzi, 24 noiembrie 2016, poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi I.P.J. Giurgiu – SICE efectuează 17 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi.
“Din probele administrate până în acest moment a rezultat că, în perioada 2010 – 2013, a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin înregistrarea în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale din Bucureşti a unor operaţiuni fictive de achiziţii mărfuri şi servicii de la alte trei societăţi comerciale cu comportament fiscal de tip „fantomă”, prejudiciul cauzat bugetului statului fiind estimat la suma de 4.688.745 lei”, se spune în comunicat.
În vederea ascunderii originii ilicite a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, persoanele implicate au creat un circuit financiar, constând în transferul succesiv prin mai multe conturi bancare aparţinând persoanelor fizice şi juridice implicate, retragerea sumelor de bani în numerar şi returnarea acestora către societatea plătitoare sub forma contravalorii unor livrări intracomunitare fictive către comercianţi înregistraţi în Bulgaria, fiind supusă acestui proces de spălare suma de 10.441.197 lei.
Procurorii beneficiază și de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum şi de cel al Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti.

Vezi si

Ciolacu: ”Prioritatea unu sunt pensiile speciale. Să găsim forma constituţională ca acest capitol să fie închis, odată pentru totdeauna”

Social-democraţii consideră că pensiile speciale reprezintă ‘prioritatea unu’, a declarat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, …