Pensiile vor crește cu 14%

reportersite
13 august 2020, 21:53
Pensiile vor crește cu 14% de la 1 septembrie, comparativ cu 40% cât era până acum, reiese din proiectul rectificării bugetare, relateaza HotNews.
​”Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeași dată a indemnizației minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în nota de fundamentare.
De asemenea, se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ să se aplice de la 1 septembrie 2021.
Aprobarea acestor măsuri conduce la reducerea semnificativă a necesarului de finanțare pentru majorarea pensiilor și salariilor personalului didactic, atât în anul 2020 (de la 11,2 miliarde lei la 3,6 miliarde lei) cât și în anul 2021 (de la 34,3 miliarde lei la 19,3 miliarde lei). (HotNews)
reportersite

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. bogdan 15/08/2020 la ora 9:55 -

  Iohanis si guvernantii sai au promis ca vor respecta Legea pensiilor , adica vor aplica majorarea pensiilor cu 40 % in septembrie iar acum IN BATAIE DE JOC ANUNTA CA NU VOR APLICA ACEASTA LEGE ADUCAND JUSTIFICARI PENIBILE !!!!!!
  Aceasta in conditiile in care prin marirea cu 40% prin legea pensiilor in vigoare SE FACE O CORECTURA A UNOR GRESELI FACUTE IN 2010, DE REGIMUL BASESCU , PRIN MODIFICAREA MODULUI DE CALCUL A PENSIILOR CARE A FACUT SA REZULTE PENSII MAI MICI LA LIMITA SARACIEI PENTRU PERSOANE CE AU LUCRAT SI COTIZAT PESTE 35 ANI !!!!!

 2. Argon 14/08/2020 la ora 9:15 -

  Pentru pensionari nu-s bani! Pentru ei, sunt!
  Pentru pensionari nu-s bani! Pentru privilegiati sunt!
  Legile sunt pentru ei, pentru cei ce ne exploateaza si ne dezumanizeaza!
  Trebuie o schimbare, atentie la votare!
  Despre pensii… o bataie de joc ! Lipsa de cuvant pana la lipsa de onoare si onestitate a decidentilor si vorbitorilor mai profesonisti sau mai putin profesionisti. Cei cu buzunarele doldora vin sa dea lectii de cum trebuie sa traiesti in saracie dupa ani buni de invatatura si de munca. Pensionarii sunt lasati sa astepte aceste drepturi care li se cuvin, ca si cum ar fi prescolari si mai au timp sa astepte.Toti acesti consumatori de bani si de timp pe la televiziuni, ba chiar si unii moderatori, se alatura impartitorilor de firimituri ce au mai ramas de la masa bogatilor. Cei care au construit, au adus plus valoare tarii, nu au furat, nu au pus pe butuci economia, acum sunt acuzati ca prin marirea pensiilor vor darima economia tarii.