Wednesday , November 30 2022

Pe cine vizează cu adevărat dezvăluirile despre „aventurile lui Cîțu în SUA”. „Un mesaj cu mantă, foarte delicat, către Iohannis”

Dezvăluirile privind condamnarea din Statele Unite a premierului Florin Cîțu a fost asociată cu competiția internă pentru șefia partidului, cele mai multe voci susținând că ea a avut menirea să-i slăbească poziția premierului tocmai în această competiție ce se va decide la finalul lunii septembrie.


Filosoful Sorin Cucerai este însă de părere că dezvăluirea nu vine din tabăra Orban și nici măcar nu-l vizează pe Florin Cîțu. În opinia analistului adevărata țintă a mesajului transmis prin această dezvăluire ar fi chiar șeful statului, relatează Ziare.com.

„Dezvăluirile despre aventurile lui Cîțu în America nu vin nici pe departe de la Orban. Și, în realitate, nici măcar nu-l privesc pe Cîțu, Cîțu e (și a fost întotdeauna) o cantitate neglijabilă într-un război al altora.

Dezvăluirile sunt de fapt un mesaj cu mantă, foarte delicat, către Iohannis. De genul „știm ce-ai făcut astă vară”.

Ele vin, prin intermediul PSD (Flux24, na), de la unii care nu-l iubesc deloc pe Iohannis. Și care au câștigat alegerile în America, ba l-au și trimis ambasador la UE pe un fost ambasador în România căruia Trump îi vroia pielea (iar Iohannis a încercat să-l servească pe Trump, ceea ce nu se face).
Sunt dezvăluiri despre Cîțu doar pentru că Cîțu e creația lui Iohannis – și vin în timpul alegerilor interne din PNL doar pentru că Iohannis a forțat alegerile astea.
Și nu începi niciodată cu atacuri directe la Iohannis. La început, le dai cu manta, să priceapă andrisantu’ și să facă un pas în spate. Dar dacă nu înțelege sau nu face, vor veni și alea directe. Nuclearele, gen.
În orice caz, mesajul e clar: cine e cu Cîțu, e cu Iohannis – și cine e cu Iohannis, e indezirabil, adică e cu Iohannis pe barba lui sau a ei și va suferi consecințele.
Aș putea să explic de ce, unde și cum, dar e prea mult de scris și mi-e lene. Oricum, ideea pe scurt e asta: vom avea un 2024 interesant”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Acesta susține, în completarea mesajului de mai sus, că favorit pentru funcția de la Cotroceni va deveni Mircea Geoană.
„..iar Geoană va fi președinte, primul președinte dat de PSD de la Iliescu încoace. tot ce trebuie să facă Ciolacu e să accepte unele compromisuri destul de ușor de acceptat: să vină cu un program economic de stânga, să lase justiția în pace și să se revină la situația pre-Dragnea, să controleze AUR (PSD fiind, prin tradiție, partidul care ține sub control extremismele de la noi), și să pregătească un premier cât de cât spălat. în rest, Ciolacu și PSD vor primi victoria pe tavă. e cumva hazliu că cel mai puțin inteligent președinte al PSD va aduce partidului lui o victorie fără precedent din 2000 încoace: parlamentul, guvernul și președinția. cum ar veni, „la barza chioară îi face dumnezeu cuib”, a subliniat acesta.

Vezi si

Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

„Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului. …