Sunday , December 4 2022

PDL vrea referendum pentru revizuirea Constituţiei, simultan cu alegerile locale

PDL doreşte ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc simultan cu alegerile locale, astfel încât alegerile parlamentare din toamnă să fie organizate conform noii legi fundamentale, a declarat, luni, Emil Boc, care a făcut apel la opoziţie să revină în Parlament în acest scop.
Boc a apreciat că revizuirea Constituţiei ar fi un bun moment pentru ca opoziţia să revină în Parlament. El a explicat că revizuirea legii fundamentale nu poate fi făcută în absenţa opoziţiei din Parlament, întrucât sunt necesare voturile a două treimi din numărul senatorilor şi deputaţilor pentru adoptarea acesteia.
Liderul PDL a menţionat că această revizuire ar presupune punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 2009, respectiv trecerea la Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.
Emil Boc a susţinut că referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar trebui să aibă loc simultan cu alegerile locale, adică în 10 iunie, astfel încât alegerile parlamentare din toamnă să fie organizate conform noii legi fundamentale.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …

2 comments

  1. ati mai facut un referendum in 2009 si ce-ati respectat ?RUSINE SA VA FIE!

  2. M-as sa nu mai aud de aceasta formatiune, iar numele acelor ce au fost slugi la acesti parveniti sa devina injuratura ordinara..