Wednesday , July 24 2024

PDL va merge la negocierile de la Cotroceni, dar NU va face propunere de premier

PDL va participa la negocierile de la Palatul Cotroceni privind desemnarea primului ministru, dar nu va face nici o propunere pentru funcţia de şef al Executivului.
Liderul PDL Adriean Videanu a fost întrebat, miercuri, dacă ar putea exista alt premier în afară de Victor Ponta.
“De ce nu? Ce facem mâine, dacă Doamne fereşte, dacă domnul Ponta pleacă din ţară şi nu se mai întoarce? Ca să nu spun altceva. Ce facem? Nu-şi mai desemnează USL candidat la funcţia de prim-ministru?”, a răspuns Adriean Videanu.
“PDL-ul are bun simţ si nu va merge la negocieri cu nicio propunere de prim-ministru”, a adăugat Videanu.
Ulterior, PDL a completat, printr-un comunicat de presă, că partidul va participa la negocierile de la Cotroceni dar NU va face nicio propunere de prim-ministru.
Administraţia Prezidenţială a informat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea premierului care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.
Rezultatul alegerilor se publică în Monitorul Oficial după validarea de către BEC a acestuia. Reprezentanţii BEC preconizează că publicarea rezultatului alegerilor în MO ar putea avea loc vineri.

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …