Tuesday , November 29 2022

PDL este nemultumit de pretentiile UDMR

Democrat-liberalii sunt extrem de nemulţumiţi de ultimatumul dat de UDMR, legat de infiintarea unei sectii maghiare la UMF Târgu Mureş, însă de data aceasta sunt hotărâţi să nu mai cedeze “şantajului” partenerilor de coaliţie, au explicat miercuri, surse politice, citate de realitatea.net
“Ne-am săturat să fim şantajaţi de UDMR. În momente cheie, ne ameninţă cu ieşirea de la guvernare dacă nu le îndeplinim câte o nouă revendicare. De data asta nu cred că mai acceptăm”, au arătat sursele citate. Potrivit acestora, şedinţa coaliţiei de marţi seară de la Palatul Victoria a fost una extrem de tensionată şi, deşi nu s-a ajuns la nicio concluzie, se poate remarca un lucru cert şi anume hotărârea primului ministru de a nu accepta ultimatumuri.
„Premierul Ungureanu a fost foarte vehement. Le-a spus că până la urmă Guvernul poate funcţiona şi ca guvern minoritar, cu alte cuvinte nici el nu acceptă ultimatumul dat de UDMR”, au mai explicat sursele.
Marţi seară s-a stabilit ca liderii coaliţiei să se întâlnească în zilele următoare pentru a tranşa problema legată de UMF Târgu Mureş. Mai mulţi democrat-liberali intervievaţi miercuri de NewsIn au spus că este puţin probabil ca liderii maghiari să treacă în opoziţie, mai ales într-un an electoral. „Aici nu este vorba doar de cei câţiva miniştri, nu uitaţi că UDMR este reprezentat  la guvernare şi prin secretari de stat, şefi de agenţii, prefecţi”, au argumentat aceştia.
Pe de altă parte, udemeristul Laszlo Borbely a declarat miercuri că în Coaliţie există un consens privind rezolvarea “problemei”  legată de UMF Târgu Mureş prin hotărâre de guvern, dar că forma acesteia încă se discută.

Vezi si

Romsilva a vândut 1,63 milioane mc de lemn de foc pentru populație, cu 26% mai mult decât anul trecut. Încă 400.000 mc, disponibili până la finele anului

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui …