Sunday , March 3 2024

Patru tablouri de patrimoniu, semnate Grigorescu şi Tonitza, au fost furate dintr-o vilă

Jaf la Piatra Neamţ, unde patru tablouri de patrimoniu, semnate Grigorescu şi Tonitza, au fost furate dintr-o vilă. Hoţul a intrat în casă fără să forţeze vreo intrare şi a legat-o de mâini pe proprietară. A plecat apoi cu cele mai valoroase tablouri, câteva statuete din fildeş şi un ceas de aur.
Jaful s-a produs într-o vilă din Piatra Neamţ. Proprietara, o femeie de 72 de ani, se afla acasă, alături de o vecină. Hoţul le-a legat pe amândouă cu mâinele la spate dupa care a scotocit toată casa.
“A pătruns în locuinţa femeii în vârstă de 72 de ani pe o uşă lăsată descuiată la demisolul casei. După care tânărul a plecat din locuinţă sustrăgând patru tablouri semnate Grigorescu şi Tonitza, mai multe statuete din fildeş şi un ceas din aur”, spune purtătorul de cuvânt IPJ Neamţ, Cătălina Bădeanu.
Femeile au fost găsite de fata vecinei, care a anunţat poliţia. Oamenii legii au verificat sistemul de alarmă care funcţiona, semn că hoţii ştiau pe unde să intre in vilă pentru a nu declanşa alarma.
Anchetatorii cred hoţul a acţionat la pont. În vilă se află şi alte pânze nu atât de bine cotate, dar valoroase, bani şi bijuterii, pe care hoţul le-a ignorat.  (sursa: realitatea.net)

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …