Friday , July 1 2022

Patru poliţişti au fost ucişi, alţi şapte sunt răniţi în timpul unor proteste în Dallas

dallas proteste

Patru poliţişti au fost ucişi şi alţi şapte au fost răniţi în centrul Dallasului, în noaptea de joi spre vineri, în timpul unui protest la care au luat parte sute de oameni faţă de uciderea a doi bărbaţi de culoare de către ofiţeri din Louisiana şi Minnesota, relatează CNN.
Autoritățile aviației civile americane au decis să restrângă zborurile deasupra orașului Dallas. “Niciun pilot nu poate opera o aeronavă în zona vizată” de această interdicție, potrivit unui comunicat publicat adresat piloților și companiilor aeriene. “Doar zborurile de intervenție sub direcția poliției din Dallas sunt autorizate în spațiul aerian”, precizează comunicatul.
Un al patrulea ofiţer de poliţie a murit la Dallas, după ce doi lunetişti au deschis focul asupra forţelor de ordine, în timpul unui protest faţă de uciderea a doi bărbaţi de culoare de către ofiţeri din Louisiana şi Minnesota, relateaza Associated Press.
Autorii atacului se află încă în libertate și au amenințat că ar fi plasat și o bombă în centrul orașului. Doi dintre ofiţerii răniţi sunt în operaţie, iar trei sunt stare critică, a declarat comandantul poliţiei din Dallas, citat de CNN.
Potrivit poliţiei, “doi lunetişti” au deschis focul asupra ofiţerilor, dintr-o “poziţie aflată la înălţime”. Niciunul nu a fost prins deocamdată.
Anterior, presa a scris că unul dintre suspecţi a fost prins, ia al doilea este căutat în continuare.
Un martor a declarat pentru ziarul local Dallas Morning News că a auzit între şase şi opt focuri de armă.
Mii de oameni au protestat în mai multe oraşe din Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat recent doi bărbaţi de culoare.
Sute de manifestanţi s-au strâns în faţa şcolii din Minnesota unde lucra una dintre victime, Philando Castile, pentru a-i aduce un omagiu.
Circa 500 de oameni au luat parte la un protest şi la o slujbă religioasă şi la Baton Rouge, Louisiana, unde a fost ucisă de poliţişti a doua victimă.
Centrul Manhattanului (New York) a fost blocat joi de manifestanţi. Ei s-au strâns în Union Square Park, unde au scandat: “Oamenii uniţi, niciodată divizaţi!” şi “Ce vrem? Dreptate. Când vrem? Acum”.
Protestatarii au plecat apoi din parc şi au defilat pe bulevardul Fifth Avenue, în timp ce poliţia s-a străduit să asigure ordinea.
Mitinguri au avut loc şi la Chicago şi Washington.
Michael Houston, un student în vârstă de 20 de ani din Brooklyn, a declarat că furia şi lipsa de acţiune a autorităţilor l-au adus la protest.
“Este definiţia nebuniei. Cum putem să ne aşteptăm să fie ceva diferit când nu se schimbă nimic?”, a spus el.
Lawrence Amsterdam, în vârstă de 35 de ani, un alt student din Brooklyn, a criticat nedreptatea poliţiei. “Ar trebuie (ca un suspect – n.r.) să fie considerat nevinovat până când este dovedit dovedit. Dar, din câte văd eu, este ucide mai întâi şi pune întrebări mai târziu”, a subliniat el.
Miercuri, un ofiţer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla în maşină cu iubita sa şi copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. După ce ofiţerul a deschis focul, femeia din vehicul a început să filmeze şi să transmită imaginile live pe Facebook.
Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost împuşcat la Baton Rouge, în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofiţeri albi. Şi acest incident a fost filmat.
 
 
 

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …