Tuesday , September 26 2023

Patru morţi şi zeci de răniţi după ce un autobuz cu muncitori a căzut de pe un dig

foto: Intact Images
57 de persoane au fost rănite, iar alte patru au murit, joi dimineaţă, la Tulcea, după ce un autobuz s-a răsturnat de pe un dig care face legătura cu zona industrială a oraşului, conform subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Accidentul s-a produs pe un dig care apara oraşul de inundaţii pe Dunare, unde autobuzul circula în condiţiile în care drumul principal este în lucru au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii biroului de presă al IPJ Tulcea.
Când se afla pe dig, şoferul autobuzului a dat prioritate unui autoturism care venea pe contrasens şi s-a oprit. În acel moment, solul a cedat, pe o porţiune foarte mică, iar autovehiculul s-a răsturnat 180 de grade.
Adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, Vasile Macsimov, a declarat că în autobuz se aflau cel puţin 45 de persoane, majoritatea femei, angajate ale unei fabrici de textile din Tulcea.
Potrivit sursei citate, autobuzul a derapat pentru că şoseaua era umedă şi s-a răsturnat de pe dig.
În urma accidentului, plafonul autobuzului a cedat, iar pasagerii au fost prinşi sub caroserie, pentru scoaterea acestora intervenind echipele de descarcerare.
Reprezentantul ISU a precizat că patru persoane au murit, iar cel puţin 40 au fost rănite, fiind duse cu ambulanţele la spitalul din Tulcea
Raed Arafat: Unii dintre răniţii în accidentul din Tulcea, aduşi cu elicoptere MAI în Capitală
O parte dintre persoanele rănite vor fi transportate cu elicoptere ala MAI la spitale din Capitală, cel mai probabil la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat. Cele două elicoptere MAI sunt în drum spre Spitalul Judeţean Tulcea. El a precizat că doi dintre răniţii în accident vor fi preluaţi de unul dintre elicoptere, iar celălalt aparat de zbor va rămâne la Tulcea.
El a precizat că la Spitalul Judeţean din Tulcea ar fi fost duse, 57 de persoane aflate în autobuzul care a fost implicat în accident.
Raed Arafat a mai spus că unii dintre răniţi au leziuni de coloană vertebrală şi leziuni la cap şi, probabil, în urma evaluării cei în stare gravă vor fi aduşi la Bucureşti.
Subsecretarul de stat a mai spus că majoritatea celor răniţi şi duşi la spital nu sunt în stare foarte gravă, iar alte persoane aflate în autobuz au refuzat internarea.
Totodată, Arafat a precizat că după ce va fi făcută evaluarea răniţilor o parte dintre aceştia vor rămâne la Tulcea, iar alţii vor fi trimişi către spitalele limitrofe.
“Având în vedere numărul de persoane implicate, accidentul este unul dintre cele mai grave”, a spus Raed Arafat.
Raed Arafat a mai spus că este în legătură permanentă cu managerul spitalului din Tulcea, iar situaţia de acolo este “sub control”, fiind trimise şi de la Constanţa două echipaje care să ajute cadrele medicale de la Tulcea.
MAI a precizat că la bordul celor două elicoptere sunt şase echipaje SMURD care vor acorda ajutor medical de specialitate.

Vezi si

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost blocat în România, prin decizia unei instanțe din Oradea

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat începând de marţi, 26 septembrie, ca urmare a …