Wednesday , April 17 2024

Patru morţi şi 12 răniţi, după ce un microbuz a intrat într-un tir staţionat

Patru persoane au murit şi 12 au fost rănite, într-un accident rutier petrecut, joi dimineaţă, în localitatea ialomiţeană Cotorca, pe DN 2 Buzău – Urziceni, după ce un microbuz a intrat într-un camion cu remorcă, staţionat. Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Păros, trei persoane au murit la locul accidentului, iar a patra în ambulanţă, în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, o altă persoană rănită în accident, aflată în stare gravă, fiind trimisă cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti.
“Din primele noastre date rezultă că microbuzul cu număr de înmatriculare de Galaţi, în care erau probabil 17 persoane, a intrat în coliziune cu un tir de Iaşi, staţionat în afara carosabilului sau pe carosabil, nu ştim exact unde, în acest moment, autotrenul fiind oprit deoarece avea o defecţiune tehnică, probabil o pană”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Iulia Fecioru.
Iniţial, poliţiştii rutieri anunţaseră că în urma accidentului trei persoane au murit şi 14 au fost rănite, unele dintre acestea fiind în stare gravă.
Printre răniţi este şi şoferul tirului staţionat.
Ulterior, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Păros, a anunţat că încă o persoană şi-a pierdut viaţa, aceasta murind în ambulanţă, în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău.
Potrivit sursei citate, la ora actuală, o altă persoană rănită în accidentul petrecut, joi dimineaţă, pe DN 2 Buzău – Urziceni, aflată în stare gravă, a fost trimisă cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti.
Managerul Serviciului de Ambulanţă Ialomiţa a precizat că în urma accidentului au rezultat patru morţi şi 12 răniţi.
“Trei persoane au decedat pe loc, iar o a patra a murit în ambulanţă în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău. Un alt rănit a fost trimis cu salvarea la spitalul din Buzău, iar zece răniţi au fost trimişi la Spitalul Municipal din Urziceni. Dintre aceştia, o persoană rănită, în stare mai gravă, a fost trimisă cu salvarea la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Păros.
Două persoane au primit îngrjiri la faţa locului, neavând nevoie să fie transportate la spital.
Poliţiştii care au făcut verificări la locul accidentului nu au găsit urme de frânare
Poliţiştii care au făcut verificări la locul accidentului au constatat că nu există urme de frânare, şoferul microbuzului fiind în stare gravă, astfel că nu s-a putut comunica cu el pentru a se stabili ce s-a întâmplat.
“Un camion cu remorcă a fost oprit pe banda de urgenţă întrucât avea pană de cauciuc pe partea dreaptă faţă, având în funcţiune semnalizările necesare pentru a semnaliza o defecţiune. Dinspre Buzău a venit acest microbuz cu numere de Galaţi, care a intrat în spatele camionului. Sunt patru decedaţi şi 12 răniţi, iar şoferul microbuzului este în stare gravă, astfel că nu s-a putut comunica cu el pentru a vedea ce s-a întâmplat”, a declarat şeful IPJ Ialomiţa, comisare şef Viorel Stefu.
Potrivit sursei citate, este “cert” că la faţa locului nu au fost găsite urme de frânare.
“Microbuzul are capacitate de 16 locuri plus 1, respectiv şoferul, deci din cercetări rezultă că în microbuz nu au fost pasageri peste numărul admis”, a mai declarat şeful IPJ Ialomiţa.

Vezi si

Aproape 1.000 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână în România și un deces

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că în perioada 1 ianuarie 2023 – …